Άτακτος Παππούς

Μια απίστευτα κακόγουστη και καθόλου αστεία κωμωδία, τη χειρότερη στιγμή της φιλμογραφίας του Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Άτακτος Παππούς

Παραμονές του γάμου του με την κόρη του αφεντικού του, ο νεαρός δικηγόρος Τζέισον αναλαμβάνει να μεταφέρει οδικώς τον παππού του μέχρι τη Φλόριντα. Ασυγκράτητα άτακτος, ο τελευταίος θα φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή του εγγονού του σε μια απίστευτα κακόγουστη και καθόλου αστεία κωμωδία, τη χειρότερη στιγμή της φιλμογραφίας του Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Άτακτος Παππούς - εικόνα 1

Επιλέγοντας ρόλους σχεδόν αποκλειστικά με βάση το ποσό της επιταγής που τους συνοδεύει, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο βαριέται όλο και πιο φανερά να ξεφύγει από την εύκολη μανιέρα. Ακόμα κι όταν έχει αποδειχτεί εντελώς miscast, όμως, δεν έχει καταφέρει ποτέ να πέσει τόσο χαμηλά όσο ως «Άτακτος Παππούς». Η χειρότερη στιγμή της φιλμογραφίας του με διαφορά, ο ρόλος του χήρου, συνταξιούχου στρατιωτικού τον οποίον ο κουμπωμένος και καριερίστας δικηγόρος εγγονός του μεταφέρει οδικώς μέχρι τη Φλόριντα, ίσως να είχε κάποιο ενδιαφέρον αν γραφόταν και σκηνοθετούνταν από κάποιον σαν τον Τζαντ Άπατοου ή τους αδελφούς Φαρέλι.

Ίσως ο λάγνος αντικομφορμισμός του, ο οποίος αναστατώνει εντελώς το συντηρητικό life style του εγγονού του, να είχε ένα ελάχιστο σατιρικό βάθος, το οποίο απουσιάζει εντελώς απ’ αυτό το απίστευτα κακόγουστο, «ακατάλληλο για ανηλίκους» buddy movie του Νταν Μέιζερ, συνεργάτη του Σάσα Μπάρον Κοέν. Σπρωγμένο πέρα από τα όρια του χυδαίου, το φιλμ συσσωρεύει ξενέρωτα προκλητικές ατάκες και χοντροκομμένες φάρσες, όλες τους σεξιστικές, ανεγκέφαλες και –το χειρότερο απ’ όλα– καθόλου μα καθόλου αστείες. Μπροστά τους, εκείνες της «Πρακτοράτζας» μοιάζουν με χιουμοριστικές ψιλοβελονιές…

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 102΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Άτακτος Παππούς

Dirty Grandpa
  • Κωμωδία
  • 2016
  • Διάρκεια: 102 '
  • Νταν Μέιζερ

Παραμονές του γάμου του με την κόρη του αφεντικού του, ο νεαρός δικηγόρος Τζέισον αναλαμβάνει να μεταφέρει οδικώς τον παππού του μέχρι τη Φλόριντα. Ασυγκράτητα άτακτος, ο τελευταίος θα φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή του εγγονού του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.

"Ίχνη αιωνιότητας: Θόδωρος Αγγελόπουλος": Μια ημερίδα για το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν κεντρικές εισηγήσεις των Βρασίδα Καραλή και Sylvie Rollet που έχουν μελετήσει σε βάθος το καλλιτεχνικό έργο και τη γλώσσα του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη.