Παραμύθι Χωρίς Όνομα

Mια εντελώς ερασιτεχνική, απίστευτα κακοστημένη μεταφορά του μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα, σε παραγωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.

Παραμύθι Χωρίς Όνομα

Στο ευλογημένο βασίλειο του Συνετού Α΄ έχει επέλθει η πλήρης αποδιοργάνωση. Ο νέος βασιλιάς απαξιοί να ασχοληθεί, αρχικαγκελάριος και δικαστής κλέβουν και αυθαιρετούν, ενώ ο λαός ένοχα αδρανεί. Ανακαλύπτοντας την αλήθεια, το νεαρό βασιλόπουλο αποφασίζει να δράσει σε μια εντελώς ερασιτεχνική, απίστευτα κακοστημένη μεταφορά του μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα, σε παραγωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους.

Παραμύθι Χωρίς Όνομα - εικόνα 1

Πόσο πιστά θα μπορούσε άραγε να μεταφερθεί στην οθόνη το υπερβολικά διδακτικό και μάλλον ξεπερασμένου ως αλληγορία σήμερα μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα «Παραμύθι χωρίς όνομα»; Η ταινία του Κώστα Καλπατζίδη παίρνει αρκετές ελευθερίες από το πρωτότυπο υλικό, μένει όμως πιστή στην πλοκή και το πνεύμα του, μεταφέροντάς μας στο βασίλειο του Συνετού Α΄, όπου πλέον έχει επέλθει η πλήρης αποδιοργάνωση. Ο νέος βασιλιάς απαξιοί να ασχοληθεί, αρχικαγκελάριος και δικαστής κλέβουν και αυθαιρετούν, ενώ ο λαός ένοχα αδρανεί.

Ανακαλύπτοντας την αλήθεια, το νεαρό βασιλόπουλο αποφασίζει να αφυπνίσει τους πολίτες και μαζί τους να υπερασπιστεί το βασίλειο απέναντι στους εχθρούς που κινούνται εναντίον του, σε μια εντελώς ερασιτεχνική, απίστευτα κακοστημένη περιπέτεια(;) εποχής σε παραγωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Με τους ερασιτέχνες ηθοποιούς να σπάνε κάθε ρεκόρ πομπώδους ερμηνείας, τη διεύθυνση παραγωγής να δουλεύει με… αρνητικό μπάτζετ και το σκηνοθέτη να περνά από εσωτερικά πλάνα σαπουνόπερας σε ταρκοφσκικά ξεσπάσματα, όλα θυμίζουν κινηματογραφημένη παράσταση παιδικού θεάτρου που δεν πρόλαβε να κάνει πρόβες.

Ελλάδα. 2015. Διάρκεια: 120΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Παραμύθι Χωρίς Όνομα

  • Φαντασίας
  • 2015
  • Διάρκεια: 120 '
  • Κώστας Καλπατζίδης

Στο ευλογημένο βασίλειο του Συνετού Α΄ έχει επέλθει η πλήρης αποδιοργάνωση. Ο νέος βασιλιάς απαξιοί να ασχοληθεί, αρχικαγκελάριος και δικαστής κλέβουν και αυθαιρετούν, ενώ ο λαός ένοχα αδρανεί. Ανακαλύπτοντας την αλήθεια, το νεαρό βασιλόπουλο αποφασίζει να δράσει…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.