3 σινε-πράγματα στην πόλη

Μουσικό Πολ Τόμας Άντερσον, παραγνωρισμένες γερμανικές παραγωγές και επανακυκλοφορίες ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει το αθηναϊκό κινηματογραφικό μενού.

3 σινε-πράγματα στην πόλη

Μουσικό Πολ Τόμας Άντερσον, παραγνωρισμένες γερμανικές παραγωγές και επανακυκλοφορίες ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει το αθηναϊκό κινηματογραφικό μενού.

«Junun» στο Exile Room

Tο παρθενικό ντοκιμαντέρ του Πολ Τόμας Άντερσον («Θα Χυθεί Αίμα», «The Master», «Έμφυτο Ελάττωμα») «Junun» προβάλλει την Πέμπτη 10/3, στις 9.00 μ.μ το Exile Room (Αθηνάς 12, 3ος όροφος, Μοναστηράκι, 2103223395). Ο γνωστός Αμερικανός σκηνοθέτης ακολουθεί τον μόνιμο συνεργάτη του Τζόνι Γκρίνγουντ των Radiohead στην Ινδία, κάνοντας το πρώτο ανέμελο ντοκιμαντέρ στην καριέρα του, όπου ένα out-of-focus πλάνο δεν είναι και το τέλος του κόσμου! Αγγλικοί υπότιτλοι. Είσοδος ελεύθερη.

Ελληνο-γερμανικός «Οιδίποδας»

Την Πέμπτη 10/3 η Αλκυονίδα έχει ετοιμάσει ένα αφιέρωμα στον Γερμανό δημιουργό Ράινερ Σιμόν με την προβολή δύο ντοκιμαντέρ του (6 μ.μ.) και την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Η Περίπτωση του Οιδίποδα» (8.30 μ.μ.). Πρόκειται για αντιπολεμικό, αλληγορικό δράμα, σε συμπαραγωγή Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και Ελλάδας, γυρισμένο σε Τσεχία και Ελλάδα το 1991. Στο καστ βρίσκονται και Έλληνες ηθοποιοί ανάμεσα στους οποίους οι Τατιάνα Λύγαρη, Χρήστος Τσάγκας, Γιώργος Μοσχίδης, Νίκος Παπακωνσταντίνου, Κυριάκος Σαράντης, Χρήστος Νικηταΐδης

Αντίο στον Τέτση

Η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του ζωγράφου Παναγιώτη Τέτση ξαναφέρνει στις αίθουσες το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Βαμβακά που μιλά για τη ζωή του στο Ααβόρα σε απογευματινή προβολή στις 4.30 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.