America’s box office: Άνοιγμα-ρεκόρ για την «Ζωούπολη» της Disney

Ενώ η «Ζωούπολη» πέτυχε άνοιγμα-ρεκόρ για animation της Disney, ο «Deadpool» ξεπέρασε ακάθεκτος τα 300 εκατομμύρια δολάρια.

America’s box office: Άνοιγμα-ρεκόρ για την «Ζωούπολη» της Disney

Τα 75,1 εκατ. δολάρια αποτελούν το τέταρτο καλύτερο ξεκίνημα ταινίας για το μήνα Μάρτιο (πρώτο το «The Hunger Games» του 2012) και το κορυφαίο πρώτο τριήμερο για animation της εταιρείας Disney, ξεπερνώντας τα 67,4 εκατ. του «Ψυχρά και Ανάποδα» – αν και εκείνο είχε ανοίξει Τετάρτη. Με γερή κριτική υποστήριξη και θετικότατο word of mouth, η καρτουνίστικη ζωοφιλική περιπέτεια «Ζωούπολη» του χρυσοφόρου στούντιο φιλοδοξεί να φτάσει, αν όχι και να ξεπεράσει, τελικά εντός έδρας τα 300 εκατ.

Σε απόσταση πίσω του, το «Λονδίνο Έπεσε» ξεκίνησε προβλέψιμα με 21,6 εκατ., κατά 29% χαμηλότερα από τα 30,4 εκατ. του «Ο Όλυμπος Έπεσε», αφήνοντας τον ανθεκτικότατο «Deadpool» των 16,7 εκατ. και των 311,5 συνολικά στην τρίτη θέση. Η πολεμική κομεντί «Whisky Tango Foxtrot» με την Τίνα Φέι άνοιξε υποτονικά με 7,4 εκατ. και ακολούθησαν με μεγάλη πτώση οι «Θεοί της Αιγύπτου» (με 5,2 εκατ. στα 23), η πρώτη παταγώδης αποτυχία της χρονιάς, το «Risen» με 3,9 εκατ. (στα 28,7), το «Kung Fu Panda 3» με 3,6 εκατ. (στα 133,9), η επανακάμψασα οσκαρική «Επιστροφή» με 3,4 εκατ. (στα 176,1), η αθλητική βιογραφία «Eddie the Eagle» με 3,1 εκατ. (στα 10,9) και η ταινία τρόμου «The Witch» με 2,5 εκατ. (στα 20,9).

Εκτός από την «Επιστροφή», η οποία έχει ξεπεράσει παγκοσμίως τα 450 εκατ., από την πρόσφατη απονομή των Όσκαρ ενισχύθηκε και η καλύτερη ταινία «Spotlight», η οποία απλώθηκε ξανά σε 1.227 αίθουσες και με άλλο 1,8 εκατ. μετρά πλέον 41,6. Τέλος, το φτηνό θρίλερ τρόμου «The Other Side of the Door» άνοιξε με 1,2 εκατ. σε 546 οθόνες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
28/04/2024

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.