Victoria

3

Ταξίδι στη σκοτεινή πλευρά ενός ανήσυχου, ανικανοποίητου και αποπροσανατολισμένου κόσμου με ένα εντυπωσιακό (και πολυβραβευμένο) μονοπλάνο 138 λεπτών.

Victoria

Ταξίδι στη σκοτεινή πλευρά ενός ανήσυχου, ανικανοποίητου και αποπροσανατολισμένου κόσμου με ένα εντυπωσιακό (και πολυβραβευμένο) μονοπλάνο 138 λεπτών.

Victoria - εικόνα 1

Με τρεις ταινίες στο ενεργητικό του ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης, ανάμεσά τους και η δραμεντί «Ο Δικός μου Φίλος» με τον Ντάνιελ Μπρουλ, ο Σεμπάστιαν Σίπερ ήταν μέχρι πρόσφατα περισσότερο γνωστός για τη συμμετοχή του ως ηθοποιός στο αξεπέραστο γερμανικό σουξέ «Τρέξε Λόλα, Τρέξε». Ο Τομ Τίκβερ του έδωσε μάλιστα και έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο «3» του, ενώ ήταν και παραγωγός του ντεμπούτου του «Absolute Giganten». Προφανώς επηρεασμένος από τη σκηνοθετική βιρτουοζιτέ του μέντορά του, ο Σίπερ γνώρισε τη διεθνή καταξίωση –Αργυρή Άρκτος Κινηματογραφικού Επιτεύγματος στο Βερολίνο και τέσσερις υποψηφιότητες στα Ευρωπαϊκά Βραβεία– με ένα αξιομνημόνευτο τόλμημα, το οποίο κατόρθωσε να συνδυάσει με ένα όχι απόλυτα αβίαστο, αλλά σίγουρα οξυδερκές κοινωνικό σχόλιο.

Victoria - εικόνα 2

Το μεγάλο, απόλυτα κερδισμένο στοίχημα της «Victoria» είναι η… οικονομία στην αμοιβή του μοντέρ! Με ένα γιγαντιαίο μονοπλάνο 138 λεπτών (από τον Νορβηγό Στούρλα Μπραντ Γκρόβλεν των «Δεσμών Αίματος»), το δραματικό αυτό θρίλερ αφηγείται πώς η Βικτόρια, μια νεαρή Ισπανίδα που μετακόμισε πρόσφατα στο Βερολίνο, γνωρίζει σε ένα μπαρ μια παρέα τεσσάρων Γερμανών που θα την παρασύρουν σε μια ξέφρενη νύχτα, η οποία θα εξελιχθεί σε επικίνδυνη νυχτερινή περιπέτεια. Η διαδρομή ως την αγωνιώδη κορύφωση ίσως να μην είναι απόλυτα πειστική, αλλά κανείς δεν έχει το χρόνο να κολλήσει σε λεπτομέρειες, παρασυρμένος σε έναν αφηγηματικό λαβύρινθο γεμάτο ζωντανούς χαρακτήρες, αμείωτη ένταση και έντονο ρεαλισμό.

Η αδιάκοπη κίνηση της κάμερας δεν αφήνει την πλοκή να κρεμάσει, ακόμα κι όταν αυτή «παίρνει ανάσες» για να ψυχολογήσει τους ήρωες (η σκηνή στο πιάνο), αποτυπώνοντας πειστικά την αίσθηση του επείγοντος, του ανικανοποίητου και του βεβιασμένου που διακατέχει τη σύγχρονη κοινωνία της ξέφρενης ταχύτητας και της bad English ασυνεννοησίας. Με οδηγό μια διψασμένη για συγκινήσεις γενιά, την οποία ο Σίπερ κοιτάζει με μελαγχολική κατανόηση, η «Victoria» μας ξεναγεί στη σκοτεινή πλευρά της, η γοητεία της οποίας συνοδεύεται από το ανάλογο, αλμυρό τίμημα.

Γερμανία. 2015. Διάρκεια: 138΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Victoria

3
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 138 '
  • Σεμπάστιαν Σίπερ

Η Βικτόρια, μια νεαρή Ισπανίδα που μετακόμισε πρόσφατα στο Βερολίνο, γνωρίζει σε ένα μπαρ μια παρέα τεσσάρων Γερμανών που θα την παρασύρουν σε μια επικίνδυνη νυχτερινή περιπέτεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Training Hashira

Όπως στο περσινό "The Swordsmith Village", έχουμε και εδώ τη συρραφή τριών τηλεοπτικών επεισοδίων, απευθυνόμενη αποκλειστικά στους λάτρεις της πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Demon Slayer".

Η Μία και Εγώ: Η Ταινία

Πρώτη κινηματογραφική εκδοχή των ναΐφ περιπετειών της ηρωίδας μιας γερμανικής τηλεοπτικής σειράς, η οποία συνδυάζει live action και animation.