Οι ακριβότερες ταινίες όλων των εποχών

Με αφορμή την επανακυκλοφορία της ακριβότερης παραγωγής στην ιστορία του σινεμά, του σοβιετικού «Πόλεμος και Ειρήνη», βρήκαμε τις έξι δαπανηρότερες ταινίες που ακολουθούν.

Οι ακριβότερες ταινίες όλων των εποχών

Με αφορμή την επανακυκλοφορία της ακριβότερης παραγωγής στην ιστορία του σινεμά, του σοβιετικού «Πόλεμος και Ειρήνη», βρήκαμε τις έξι δαπανηρότερες ταινίες που ακολουθούν.

Κλεοπάτρα (1963)

Οι ακριβότερες ταινίες όλων των εποχών - εικόνα 1

Κόστος: 44 εκατ. δολ. (σημερινά, 350 εκατ. δολ.)
Το ιστορικό έπος με πρωταγωνίστρια την Ελίζαμπεθ Τέιλορ κόντεψε να φαλιρίσει την 20th Century Fox! Το καταραμένο πρότζεκτ που είχε προϋπολογισμό 2 εκατ. δολαρίων πολλαπλασίασε το κόστος του λόγω των δεκάδων αναποδιών.

Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος του Κόσμου (2007)

Οι ακριβότερες ταινίες όλων των εποχών - εικόνα 2

Κόστος: 300 εκατ. δολ. (σημερινά 340 εκατ. δολ.)
Η Disney τίναξε... το σεντούκι στον αέρα προσφέροντας γη και ύδωρ στον Τζόνι Ντεπ. Αυτός φρόντισε να επιστρέψουν τα έξοδα της παραγωγής επί δύο πίσω στο στούντιο.

Τιτανικός (1997)

Οι ακριβότερες ταινίες όλων των εποχών - εικόνα 3

Κόστος: 200 εκατ. δολ. (σημερινά 300 εκατ. δολ.)
Μια γιγαντιαία παραγωγή που πήγε να τα κάνει όλα… μούσκεμα. Αρρώστιες, καθυστερήσεις και ένα σωρό άλλες δυσκολίες έκαναν τα γυρίσματα κόλαση. Το ερωτικό έπος, όμως, ανάμειψε εισπρακτικά τις θυσίες του Κάμερον.

Spider-Man 3 (2007)

Οι ακριβότερες ταινίες όλων των εποχών - εικόνα 4

Κόστος 258 εκατ. δολ.. (σημερινά 290 εκατ. δολ.)
Αν και πρόκειται για την πιο αδύναμη περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον Άνθρωπο-αράχνη, το φιλμ του Σαμ Ράιμι αποτελεί μέχρι σήμερα την ακριβότερη υπερηρωική παραγωγή. Έχοντας ένα σκασμό εφέ, το φιλμ έφερε νέα στάνταρ στο κόμικς θέαμα.

Μαλλιά Κουβάρια (2010)

Οι ακριβότερες ταινίες όλων των εποχών - εικόνα 5

Κόστος 260 εκατ. δολ. (σημερινά 285 εκατ. δολ.)
Όλοι γνωρίζουμε ότι η Disney δεν τσιγκουνεύεται όταν πρόκειται να μεταγγίσει τη μαγεία της στα animation παραμύθια της. Μόνο που αυτήν τη φορά το παράκανε. Εκατοντάδες ειδικοί δούλεψαν για χάρη της μακρομαλλούσσας πριγκίπισσας.

Υδάτινος Κόσμος (1995)

Οι ακριβότερες ταινίες όλων των εποχών - εικόνα 6

Κόστος 175 εκατ. δολ. (σημερινά 280 εκατ. δολ.)
Δύο χρόνια πριν από τον «Τιτανικό», ο Κέβιν Ρέινολντς ανακάλυψε πρώτος ότι το υγρό στοιχείο στοιχίζει κάτι... παραπάνω στο γύρισμα. Μια σειρά από αστοχίες στην παραγωγή σχεδόν διπλασίασαν το κόστος τής μετα-αποκαλυπτικής περιπέτειας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".