Μαριονέτες

1

Ατμοσφαιρικό και δυναμικά σκηνοθετημένο, αλλά εντελώς πομπώδες κι αναληθοφανές, στα όρια της παρωδίας θρίλερ.

Μαριονέτες

Ατμοσφαιρικό και δυναμικά σκηνοθετημένο, αλλά εντελώς πομπώδες κι αναληθοφανές, στα όρια της παρωδίας θρίλερ.

Μαριονέτες - εικόνα 1

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με το σινεμά είδους στην Ελλάδα είναι η κραυγαλέα έλλειψη πείρας και πρακτικής γνώσης «στησίματός» του. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα οι «Μαριονέτες» του πρωτοεμφανιζόμενου και βιρτουόζου Παντελή Καλατζή, ένα περιπετειώδες θρίλερ το οποίο καταρρέει κινηματογραφικά πρώτα από την παντελή έλλειψη αληθοφάνειας και κατόπιν από τη σοβαροφανή και υπερφιλόδοξη διάθεσή του για πολιτικοκοινωνική καταγγελία. Ήρωάς του είναι ο Φίλιππος, αποσυρμένος δημοσιογράφος, ο οποίος αναγκάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα όταν ο φίλος και πρώην συνεργάτης του Στέργιος δολοφονείται μυστηριωδώς.

Αναζητώντας τον υπεύθυνο, θα παρασυρθεί σε επικίνδυνα μονοπάτια, τα οποία οδηγούν στον άνθρωπο για τον οποίο είχε συγκεντρώσει ενοχοποιητικά στοιχεία σε ένα παλιό, δια­βόητο ρεπορτάζ. Μήπως όλα αυτά, όμως, είναι μια καλοστημένη παγίδα; Επαγγελματίες δολοφόνοι που φιλοσοφούν, διπρόσωποι παπάδες, μασονικού τύπου στοές, μοιραίες –μηχανόβιες και μη– γυναίκες, αλλά και όργια αλά «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» συνωστίζονται σε μια κραυγαλέα, στα όρια της παρωδίας αλληγορία που θέλει να σχολιάσει φωναχτά τα… πάντα: από τα ανθρώπινα υπαρξιακά αδιέξοδα μέχρι τις ενδοκαπιταλιστικές συγκρούσεις, αλλά δεν μπορεί να περιγράψει έναν αληθινό κινηματογραφικό χαρακτήρα ή να στήσει μια πειστική σκηνή καταδίωξης.

Ελλάδα. 2015. Διάρκεια: 106΄. Διανομή: AUDIOVISUAL.

Περισσότερες πληροφορίες

Μαριονέτες

1
  • Θρίλερ
  • 2015
  • Διάρκεια: 106 '
  • Παντελής Καλατζής

Έπειτα από ένα πολύκροτο ρεπορτάζ που του κατέστρεψε την καριέρα, ο Φίλιππος έχει αποσυρθεί στην επαρχία. Όταν όμως ο φίλος και πρώην συνεργάτης του Στέργιος δολοφονείται, αναγκάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα και, μαζί με τη Νικολέτα, την κοπέλα του τελευταίου, να αναζητήσει τον υπεύθυνο. Η έρευνα θα τον παρασύρει σε μυστηριώδη και επικίνδυνα μονοπάτια, τα οποία οδηγούν στον άνθρωπο για τον οποίο είχε συγκεντρώσει ενοχοποιητικά στοιχεία στο παλιό, επίμαχο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
30/04/2024

Αθηναϊκή πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ "Εμπρός: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο"

Ένα ντοκιμαντέρ της Άλκηστις Καφετζή για την αυτοδιαχείριση, τη πολυφωνία και την αντίσταση.

Τα ευρωπαϊκά βραβεία animation Emile Awards στο Animasyros 2024

Η μεγάλη γιορτή των ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων έρχεται ξανά για να βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.