Η Ρίκι και η Ροκ

2

Η θαυματοποιός Μέριλ Στριπ αγωνίζεται να σώσει από την κοινοτοπία το χρονικό μιας all American οικογενειακής συμφιλίωσης.

Η Ρίκι και η Ροκ

Έχοντας εγκαταλείψει την οικογένειά της για να ακολουθήσει μουσική καριέρα, η Ρίκι δουλεύει σε σούπερ μάρκετ και τραγουδά σε μια τριτοκλασάτη ροκ μπάντα. Όταν όμως η κόρη της διαλύει τον αρραβώνα της και παθαίνει νευρική κρίση, αναγκάζεται να ταξιδέψει μέχρι το σπίτι του πρώην άντρα της και να συναντήσει ξανά εκείνον και τα τρία παιδιά τους. Η θαυματοποιός Μέριλ Στριπ αγωνίζεται να σώσει από την κοινοτοπία το χρονικό μιας all American οικογενειακής συμφιλίωσης.

Η Ρίκι και η Ροκ - εικόνα 1

H Ρίκι είναι μια 60άρα που έχει από καιρό εγκαταλείψει την οικογένειά της για να ακολουθήσει μουσική καριέρα­. Τώρα πια δουλεύει ταμίας σε σούπερ μάρκετ και τραγουδά σε μια τριτοκλασάτη ροκ μπάντα, όταν όμως η κόρη της διαλύει τον αρραβώνα της και παθαίνει νευρική κρίση, αναγκάζεται να ταξιδέψει από το Λος Άντζελες στην Ιντιάνα και στο σπίτι του πρώην άντρα της, για να συναντήσει έπειτα από χρόνια εκείνον και τα τρία παιδιά τους.

Η Ρίκι, μια λαϊκή γυναίκα που έχασε τον αδερφό της στον πόλεμο, ψήφισε Τζορτζ Μπους κι έχει στην πλάτη της τατουάζ την αστερόεσσα, είναι μια γεμάτη κατανόηση εικόνα της σύγχρονης Αμερικής. Υιοθετώντας μια αλά Ομπάμα πολιτική ματιά κοινωνικής συμφιλίωσης (και συγκατάβασης), η βραβευμένη με Όσκαρ σεναριογράφος Ντιά­μπλο Κόντι («Juno») περιγράφει τον αγώνα της να συμφιλιωθεί με τα λάθη του παρελθόντος, να σταθεί ξανά στα πόδια της και να επανενωθεί με την υπόλοιπη οικογένεια/Αμερική (τακτοποιημένη, αστική, φιλελεύθερη) από την οποία έχει αποξενωθεί.

Η Ρίκι και η Ροκ - εικόνα 2

Η Ρίκι, τέλος, είναι ακόμη ένας δια­φορετικός ρόλος για την πάντα εφευρετική ερμηνευτικά Μέριλ Στριπ, η οποία κάνει μια χαψιά έναν επιφανειακά προκλητικό (η ροκ εικόνα), μα στην ουσία εύκολο να ερμηνευτεί κινηματογραφικό χαρακτήρα. Οι αιχμές του είναι ελάχιστες, οι συναισθηματικές εκρήξεις του απόλυτα προβλέψιμες και η αντίθεσή του με το καθωσ­πρέπει περιβάλλον που συναντά εντελώς ρηχή. Και αυτά διότι Κόντι και Ντέμι (πάλαι ποτέ της «Σιωπής των Αμνών») περιγράφουν τους πάντες –τους συναισθηματικά πληγωμένους, τους ψηλομύτες, τους ροκάδες– ως καλοπροαίρετους, ανοιχτόμυαλους κι έτοιμους να συγχωρέσουν ανθρώπους, αφαιρώντας από τα σατιρικά βέλη που τους εκτοξεύουν κάθε δηλητήριο ειρωνείας, σαρκασμού ή αληθινής κριτικής.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 101΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ρίκι και η Ροκ

Ricki and the Flash
2
  • Κομεντί
  • 2015
  • Διάρκεια: 101 '
  • Τζόναθαν Ντέμι

Έχοντας εγκαταλείψει την οικογένειά της για να ακολουθήσει μουσική καριέρα, η Ρίκι δουλεύει σε σούπερ μάρκετ και τραγουδά σε μια τριτοκλασάτη ροκ μπάντα. Όταν όμως η κόρη της διαλύει τον αρραβώνα της και παθαίνει νευρική κρίση, αναγκάζεται να ταξιδέψει μέχρι το σπίτι του πρώην άντρα της και να συναντήσει ξανά εκείνον και τα τρία παιδιά τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.