Χάρτινες Πόλεις

1

Σεναριακά αυθαίρετη δραματική κομεντί ενηλικίωσης, βασισμένη σε ένα νεανικό μπεστ σέλερ του Τζον Γκριν («Το Λάθος Αστέρι»).

Χάρτινες Πόλεις

Ο Κουέντιν είναι έτοιμος να αποφοιτήσει από το λύκειο και να αφήσει πίσω του το Ορλάντο, αλλά και τη Μάργκο, το μεγάλο, ανεκπλήρωτο έρωτά του. Ώσπου εκείνη τον παρασέρνει σε μια περιπετειώδη νύχτα και μετά εξαφανίζεται. Αναζητώντας την, ο Κουέντιν θα φτάσει ως την άλλη άκρη της Αμερικής. Σεναριακά αυθαίρετη δραματική κομεντί ενηλικίωσης, βασισμένη σε ένα νεανικό μπεστ σέλερ του Τζον Γκριν («Το Λάθος Αστέρι»).

Χάρτινες Πόλεις - εικόνα 1

Δεύτερο μπεστ σέλερ του Τζον Γκριν μετά το «Λάθος Αστέρι» που μεταφέρεται στο σινεμά, οι «Χάρτινες Πόλεις» διατηρούν ως θεματική το νεανικό ρομάντζο και την επώδυνη ενηλικίωση, εγκαταλείπουν όμως –ευτυχώς!– το μελοδραματικό φορτίο της περσινής δακρύβρεχτης επιτυχίας του Τζος Μπουν. Εδώ είναι το στοιχείο του μυστηρίου αυτό που κυριαρχεί και βασανίζει τον Κουέντιν, έτοιμο να αποφοιτήσει από το λύκειο και να αφήσει πίσω του τη Μάργκο, το μεγάλο, ανεκπλήρωτο έρωτά του. Ώσπου εκείνη τον παρασέρνει σε μια περιπετειώδη νύχτα και μετά εξαφανίζεται.

Χάρτινες Πόλεις - εικόνα 2

Αναζητώντας την, ο Κουέντιν θα φτάσει ως την άλλη άκρη της Αμερικής, σε μια εφηβική κομεντί που φλερτάρει έντονα με το ερωτικό δράμα και περιστασιακά με τη ρομαντική κωμωδία και το road movie. Κατά στιγμές χαριτωμένη, έχει ως πρωταγωνιστή - αφηγηματικό οδηγό έναν συμπαθέστατο Νατ Γουλφ («Palo Alto», «Το Λάθος Αστέρι»), δεν τολμά όμως να ξεφύγει από την ανήλικη πεπατημένη, επιστρατεύοντας διαρκώς κοινότοπες και τηλεοπτικά ανώδυνες λύσεις, με αποκορύφωμα την ανυπόστατη και απόλυτα αυθαίρετη δικαιολογία τού γιατί συνέβησαν όλα αυτά (τα απίθανα).

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 109΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Χάρτινες Πόλεις

Paper Towns
1
  • Δραματική
  • 2015
  • Διάρκεια: 109 '
  • Τζέικ Σέγιερ

Ο Κουέντιν είναι έτοιμος να αποφοιτήσει από το λύκειο και ν’ αφήσει πίσω του το Ορλάντο, αλλά και τη Μάργκο, το μεγάλο, ανεκπλήρωτο έρωτά του. Ώσπου εκείνη τον παρασέρνει σε μια περιπετειώδη νύχτα και μετά εξαφανίζεται. Αναζητώντας την, ο Κουέντιν θα φτάσει ως την άλλη άκρη της Αμερικής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".