Το Βαποράκι

2,5

Αληθινή ιστορία, κωμωδία και θρίλερ (οι έμποροι ναρκωτικών αναζητούν το εμπόρευμά τους) συνδυάζονται με αποτελεσματική απλότητα που, χωρίς να εκπλήσσει, αποφεύγει το γκροτέσκο και την υπερβολή.

Το Βαποράκι

Επιστρέφοντας από την Ταϊλάνδη στην Αυστραλία, ο αφελής Ρέι Τζένκινς συλλαμβάνεται ως ύποπτος διακίνησης ναρκωτικών. Έχοντας καταπιεί σακουλάκια γεμάτα με ένα κιλό ηρωίνη, αρνείται να πάει στην τουαλέτα, κατακρατώντας τα αποδεικτικά στοιχεία. Αληθινή ιστορία, κωμωδία και θρίλερ (οι έμποροι ναρκωτικών αναζητούν το εμπόρευμά τους) συνδυάζονται με αποτελεσματική απλότητα που, χωρίς να εκπλήσσει, αποφεύγει το γκροτέσκο και την υπερβολή.

Το Βαποράκι - εικόνα 1

Εμπνευσμένος από ένα αληθινό περιστατικό, ο Αυστραλός Άνγκους Σάμσον γράφει (με τον συμπρωταγωνιστή του Λι Γουάνελ), σκηνοθετεί (με τον βιντεοκλιπά Τόνι Μαχόνι) και κρατά τον πρώτο ρόλο σε μια ιδιότυπη κομεντί, η οποία εξελίσσεται στη Μελβούρνη του 1983. Στο αεροδρόμιό της προσγειώνεται ο αφελής Ρέι Τζένκινς, ο οποίος έχει αποφασίσει να «σηκώσει ανάστημα» στη ζωή του, επιχειρώντας κάτι πραγματικά παράτολμο. Όπως το να μεταφέρει από την Ταϊλάνδη στην πατρίδα του ένα κιλό ηρωίνης σε σακουλάκια τα οποία έχει καταπιεί. Όταν, βλακωδώς, προδίδεται στους αστυνομικούς και συλλαμβάνεται, αποφασίζει να κάνει κάτι ακόμα πιο ριψοκίνδυνο: αρνείται να πάει στην τουαλέτα, κατακρατώντας τα αποδεικτικά στοιχεία.

Το Βαποράκι - εικόνα 2

Αποφεύγοντας τις παγίδες του γκροτέσκου και της υπερβολής, το «Βαποράκι» ενισχύει τη διασκεδαστική πλοκή του με στοιχεία αστυνομικού δράματος (οι δυο ντετέκτιβ που επιτηρούν τον Ρέι έχουν τα θέματά τους), γκανγκστερικού θρίλερ (οι έμποροι ναρκωτικών αναζητούν το εμπόρευμά τους), ακόμα και κοινωνικής σάτιρας (η συνήγορος, το οικογενειακό περιβάλλον). Χωρίς να εκπλήσσει, ο συνδυασμός μάλλον αποδίδει, καθώς δεν χάνει το χιούμορ του, διατηρεί μέχρι τέλους το «καθαρτικό» σασπένς και βρίσκει μια βολική λύση για ένα… ανακουφιστικό φινάλε.

Αυστραλία. 2014. Διάρκεια: 103΄. Διανομή: FILMTRADE.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Βαποράκι

The Mule
2,5
  • Κομεντί
  • 2014
  • Διάρκεια: 103 '
  • Τόνι Μαχόνι

Επιστρέφοντας από την Ταϊλάνδη στην Αυστραλία, ο αφελής Ρέι Τζένκινς συλλαμβάνεται ως ύποπτος διακίνησης ναρκωτικών. Έχοντας καταπιεί σακουλάκια γεμάτα με ένα κιλό ηρωίνη, αρνείται να πάει στην τουαλέτα, κατακρατώντας τα αποδεικτικά στοιχεία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.