Magic Mike XXL

1

Πολύ πιο κωμικό, αλλά σεναριακά προσχηματικό και άδετο σίκουελ, το οποίο πάσχει φανερά και από την απουσία του Στίβεν Σόντερμπεργκ πίσω από την κάμερα.

Magic Mike XXL

Τρία χρόνια μετά την απόσυρσή του από τους «Βασιλιάδες της Τάμπα», ο Μάτζικ Μάικ συναντά τους παλιούς χορευτές-συντρόφους του και όλοι μαζί ξεκινούν για μια τελευταία παράσταση στο ετήσιο συνέδριο των στρίπερ στην Τζόρτζια. Πολύ πιο κωμικό, αλλά σεναριακά προσχηματικό και άδετο σίκουελ, το οποίο πάσχει φανερά και από την απουσία του Στίβεν Σόντερμπεργκ πίσω από την κάμερα.

Magic Mike XXL - εικόνα 1

Σίκουελ της απρόσμενα μεγάλης ταμειακής επιτυχίας του 2012 «Magic Mike», το «XXL» από τη μία προσπαθεί να διατηρήσει, αν όχι να ενισχύσει, τα εμπορικά στοιχεία της πρώτης ταινίας, από την άλλη όμως μοιάζει να θέλει να δια­φοροποιηθεί αισθητά από το ανάλαφρο δράμα του Στίβεν Σόντερμπεργκ, αλλάζοντας πολλούς πρωταγωνιστές, ύφος και σεναριακή κατεύθυνση. Πρώτα απ’ όλα, η αποχώρηση των Ντάλας (Μάθιου ΜακΚόναχι), Άνταμ (Άλεξ Πέτιφερ) και Μπρουκ (Κόντι Χορν) αφήνει στο κέντρο του κάδρου μονάχα τον Μάτζικ Μάικ, ο οποίος τρία χρόνια μετά το τελευταίο ημίγυμνο σόου του με τους «Βασιλιάδες της Τάμπα» προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή τη μικρή επιχείρηση ντιζάιν επίπλων που έχει. Οι φίλοι του όμως θα τον αναζητήσουν, θα του αναθερμάνουν τη φλόγα του χορού και της ανέμελης δια­σκέδασης, παρασύροντάς τον έτσι σε ένα οδικό ταξίδι μέχρι την Τζόρτζια και το ετήσιο συνέδριο των στρίπερ, όπου όλοι μαζί θα δώσουν την τελευταία τους παράσταση.

Magic Mike XXL - εικόνα 2

Μπορεί ο πολυπράγμων Σόντερμπεργκ να κρατά εδώ το διπλό ρόλο του διευθυντή φωτογραφίας (ως Πίτερ Άντριους) και του εκτελεστή παραγωγού, αλλά η δημιουργική απουσία του είναι ηλίου φαεινότερη. Όχι απλώς διότι ο σκηνοθετικός αντικαταστάτης του Γκρέγκορι Τζέικομπς, μόνιμος βοηθός του για πάνω από δύο δεκαετίες, δεν διαθέτει την αφηγηματική επιδεξιότητά του, αλλά και γιατί η έντονα δραματική διάσταση της πρώτης ταινίας (το τίμημα του αμερικανικού ονείρου) έχει εδώ αντικατασταθεί από μια απενοχοποιημένη, χαβαλετζίδικη διάθεση για μια straight ενήλικη κωμωδία.

Μόνο που τα αστεία της στοχοποιούν την πιο κλισέ γυναικεία ερωτική φαντασίωση και οι πλάκες της αντροπαρέας είναι ρηχές κι επαναλαμβανόμενες. Ακόμη χειρότερα, το απόλυτα προσχηματικό σενάριο ξεστρατίζει σε άχρηστες, αφελείς υποπλοκές (το κλαμπ της Ρομ), οι οποίες δεν προσθέτουν απολύτως τίποτα ούτε στη βασική πλοκή ούτε στην ανάπτυξη των –χάρτινων– χαρακτήρων. Έτσι δεν απομένουν παρά τα σέξι, εξαιρετικά χορογραφημένα νούμερα στριπτίζ, τα οποία και προσφέρονται αφειδώς προς τέρψη του φιλοθεάμονος θηλυκού κοινού.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 115΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Magic Mike XXL

1
  • Κωμωδία
  • 2015
  • Διάρκεια: 115 '
  • Γκρέγκορι Τζέικομπς

Τρία χρόνια μετά την απόσυρσή του από τους «Βασιλιάδες της Τάμπα», ο Μάτζικ Μάικ συναντά τους παλιούς χορευτές-συντρόφους του και όλοι μαζί ξεκινούν για μια τελευταία παράσταση στο ετήσιο συνέδριο των στρίπερ στην Τζόρτζια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.