Σχέση 5 με 7

2

Συμβατική ρομαντική κομεντί με λιγοστές σπιρτόζικες εμπνεύσεις, όπως η παρουσία του ζευγαριού Φρανκ Λανγκέλα - Γκλεν Κλόουζ.

Σχέση 5 με 7

Ένας νεαρός επίδοξος συγγραφέας γνωρίζει μια γοητευτική, κατά εννιά χρόνια μεγαλύτερή του Γαλλίδα, με την οποία ξεκινά μια παθιασμένη ερωτική σχέση. Επειδή όμως εκείνη είναι παντρεμένη, μπορεί να τον συναντά μόνο μεταξύ 5 με 7 το απόγευμα. Συμβατική ρομαντική κομεντί με λιγοστές σπιρτόζικες εμπνεύσεις, όπως η παρουσία του ζευγαριού Φρανκ Λανγκέλα - Γκλεν Κλόουζ.

Σχέση 5 με 7 - εικόνα 1

«Θα κρατάω την καρδιά σου πιο τρυφερά απ’ όσο τη δική μου». Τα παγκάκια του Σέντραλ Παρκ είναι γεμάτα από κομψές ταμπελίτσες με τέτοιες τρυφερές και ανάλογες συναισθηματικές αφιερώσεις, που όποιος τις διαβάσει «θα καταλάβει πως σημαντικότατα πράγματα συμβαίνουν στη ζωή κάθε ανθρώπου», όπως μας εξηγεί ο αφηγητής της ταινίας Μπράιαν. Και σε μια ρομαντική κωμωδία το σημαντικότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί δεν είναι παρά ένας μεγάλος έρωτας.

Παραγωγός και σεναριογράφος­ τηλεοπτικών σειρών όπως τα «Mad men» και «Mad about you», ο Βίκτορ Λέβιν δοκιμάζεται ως σκηνοθέτης με μια κομεντί που προσπαθεί να συνδυάσει μια παθια­σμένη ιστορία αγάπης με εκείνη μιας επώδυνης ενηλικίωσης. Ήρωας και των δύο ο νεαρός επίδοξος συγγραφέας Μπράιαν Μπλουμ, ο οποίος όταν δεν περιμένει απαντήσεις από τα διάφορα έντυπα στα οποία έχει στείλει διηγήματα ή άρθρα, βολτάρει σε ένα γραφικά ανοιξιάτικο Μανχάταν. Σε ένα από τα πεζοδρόμιά του συναντά την όμορφη Αριέλ, μια κατά εννιά χρόνια μεγαλύτερη του Γαλλίδα, με την οποία δεν αργεί να ξεκινήσει μια υπέροχη σχέση. Επειδή όμως εκείνη είναι παντρεμένη (με δύο παιδιά), μπορεί να τον συναντά μόνο μεταξύ 5 με 7 το απόγευμα.

Σχέση 5 με 7 - εικόνα 2

Με ταχύ αφηγηματικό βήμα και μετρημένες ιδέες που αξιοποιούν­ την κοινότοπη κινηματογραφική φόρμουλα, όπως αυτή της παρουσίας του τρυφερο-γκρινιάρικου ζευγαριού Φρανκ Λανγκέλα - Γκλεν Κλόουζ στο ρόλο των Εβραίων γονιών του Μπράιαν, το φιλμ διεκπεραιώνει τις δραματικές κορυφώσεις του απλοϊκά, όχι όμως ενοχλητικά, με τη χαρακτηριστική συγκαταβατική αφέλεια που χαρακτηρίζει το είδος. Ένα από τα σεναριακά του twists, για παράδειγμα, είναι πως ο πλούσιος, κομψός κι εντελώς… Γάλλος σύζυγος της Αριέλ είναι απόλυτα ενήμερος για τη σχέση της γυναίκας του (διατηρεί κι εκείνος τη νεαρή ερωμένη του), όπως άλλωστε και τα δύο μικρά παιδιά τους!

Γεγονός που θα εκπλήξει απανωτά τον αρχικά αμήχανο Μπράιαν, δεν θα τον εμποδίσει όμως να σηκώσει ανάστημα και να διεκδικήσει μέχρι τέλους το αντικείμενο του πόθου του. Ο Βίκτορ Λέβιν και η χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών δεν μπορούν να υποστηρίξουν πειστικά αυτό το amour fou, αν και ο Άντον Γέλτσιν («Star Trek», «Νύχτα Τρόμου») διαθέτει σωστό, συγκρατημένο κωμικό τάιμινγκ και δείχνει πως καταλαβαίνει καλά τον αθώο, ιδεαλιστή χαρακτήρα του. Οι υπόλοιποι γύρω του δεν είναι­ παρά γραφικές φιγούρες, από τη νευρωτική εκδότρια της Ολίβια Θίρλμπι μέχρι την εκφραστικά ρηχή­ Αριέλ της Μπερενίς Μαρλό («Skyfall»). Ευτυχώς, οι χιουμοριστικές πινελιές που νοστιμίζουν το ανώδυνο στόρι είναι ως επί το πλείστον χαριτωμένες, ενώ το φινάλε αποδεικνύεται όσο προβλέψιμα συγκινητικό χρειάζεται.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Σχέση 5 με 7

5 to 7
2
  • Κομεντί
  • 2014
  • Διάρκεια: 95 '
  • Βίκτορ Λέβιν

Ένας νεαρός επίδοξος συγγραφέας γνωρίζει μια γοητευτική Γαλλίδα, με την οποία ξεκινά μια παθιασμένη ερωτική σχέση. Επειδή όμως εκείνη είναι παντρεμένη, μπορεί να τον συναντά μόνο μεταξύ 5 με 7 το απόγευμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.