Παράξενη Μαγεία

2

Συμβατική κι ελάχιστα αστεία ρομαντική περιπέτεια-μιούζικαλ, με score γεμάτο ποπ/ροκ τραγούδια – από Έλβις Πρίσλεϊ και Deep Purple μέχρι Μπαρτ Μπάκαρακ και Γουίτνι Χιούστον.

Παράξενη Μαγεία

Οι ήρωες του Βασιλείου των Νεράιδων και του Σκοτεινού Δάσους έρχονται σε αντιπαράθεση για την κατοχή του Φίλτρου της Αγάπης, το οποίο θα κάνει το θαύμα του με έναν εντελώς αναπάντεχο τρόπο. Συμβατική κι ελάχιστα αστεία ρομαντική περιπέτεια-μιούζικαλ, με score γεμάτο ποπ/ροκ τραγούδια – από Έλβις Πρίσλεϊ και Deep Purple μέχρι Μπαρτ Μπάκαρακ και Γουίτνι Χιούστον.

Παράξενη Μαγεία - εικόνα 1

Ο βραβευμένος με 7 Όσκαρ Γκάρι Ράιντστρομ είναι ο σπουδαιότερος ίσως τεχνικός ήχου στο σύγχρονο Χόλιγουντ, σταθερός συνεργάτης των Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τζέιμς Κάμερον. Τώρα κάθεται για πρώτη­ φορά στη σκηνοθετική καρέκλα για χάρη μιας animated ελεύθερης δια­σκευής του σαιξπηρικού «Ονείρου θερινής νυκτός», της δεύτερης μεγάλου μήκους παραγωγής της Lucasfilm Animation μετά το «Star Wars: Ο Πόλεμος των Κλώνων».

Εδώ οι ήρωες του Βασιλείου­ των Νεράιδων και του Σκοτεινού Δάσους, με επικεφαλής τη δυναμική, φτερωτή πριγκίπισσα Μάριαν­ και τον καταχθόνιο Μπογκ Κινγκ αντίστοιχα, έρχονται σε αντιπαράθεση για την κατοχή του Φίλτρου της Αγάπης, το οποίο τελικά θα κάνει το θαύμα του με εντελώς αναπάντεχο τρόπο. Η ίδια η ταινία, αντίθετα, αποδεικνύεται εντελώς συμβατική και μονοδιάστατη στην εξέλιξή της, μια ελάχιστα αστεία ρομαντική περιπέτεια-μιούζικαλ με ιδιαίτερα σκοτεινή εικονογραφία. Οι «κακοί» ήρωές της, μάλιστα, είναι και οι πλέον ενδιαφέροντες, δεν διαθέτουν όμως το βάθος και τη διαστροφή αυτών του Τιμ Μπάρτον. Γουστόζικη, από την άλλη, είναι η «σύνθεση» του μουσικού score, μια επιλογή ποπ/ροκ επιτυχιών από Έλβις Πρίσλεϊ και Deep Purple μέχρι Μπαρτ Μπάκαρακ και Γουίτνι Χιούστον.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Παράξενη Μαγεία

Strange Magic
2
  • Animation
  • 2015
  • Διάρκεια: 99 '
  • Γκάρι Ράιντστρομ

Οι ήρωες του Βασιλείου των Νεράιδων και του Σκοτεινού Δάσους έρχονται σε αντιπαράθεση για την κατοχή του Φίλτρου της Αγάπης, το οποίο θα κάνει το θαύμα του με έναν εντελώς αναπάντεχο τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.