Vice. Η Πόλη της Βίας

Το «Westworld» συναντά το «Blade Runner» σε μια sci-fi περιπέτεια της συμφοράς, ακλόνητο φαβορί σε κάθε κατηγορία Χρυσού Βατόμουρου.

Vice. Η Πόλη της Βίας

Ο Τζούλιαν Μάικλς έχει σχεδιάσει τον απόλυτο προορισμό διασκέδασης του μέλλοντος: το Vice, ένα fun park όπου οι πελάτες μπορούν να εκπληρώσουν μέσω των ανδροειδών κατοίκων του όλες τις φαντασιώσεις τους. Όταν μια από αυτούς μαθαίνει την αλήθεια κι αποδρά, βρίσκεται ανάμεσα στα πυρά των απεσταλμένων του Μάικλς κι ενός ασυμβίβαστου πλην τίμιου αστυνομικού. Το «Westworld» συναντά το «Blade Runner» σε μια sci-fi περιπέτεια της συμφοράς, ακλόνητο φαβορί σε κάθε κατηγορία Χρυσού Βατόμουρου.

Vice. Η Πόλη της Βίας - εικόνα 1

Ορισμός της απόλυτα αποτυχημένης ταινίας σε κάθε επίπεδο, το «Vice» είναι μια τόσο πρόχειρα­ στημένη και τόσο άτσαλα εκτελεσμένη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που δεν θα περνούσε ούτε καν σαν straight to video παραγωγή στη δεκαετία του ’80. Σαν μοντέρνος Εντ Γουντ, αλλά χωρίς την παραμικρή cult διάθεση, ο δευτεροκλασάτος σκηνοθέτης δράσης Μπράιαν Μίλερ βάζει παντού μπλε φίλτρα και νομίζει ότι δημιουργεί φουτουριστική ατμόσφαιρα, μεταφέροντάς μας σε ένα μέλλον όπου ο Τζούλιαν Μάικλς έχει σχεδιάσει τον απόλυτο προορισμό­ δια­σκέδασης: το Vice, ένα fun park όπου οι πελάτες μπορούν να εκπληρώσουν μέσω των ανδροειδών κατοίκων του όλες τις (παράνομες) φαντασιώσεις τους.

Όταν όμως μία από αυτούς μαθαίνει την αλήθεια και αποδρά, βρίσκεται ανάμεσα στα πυρά των απεσταλμένων του Μάικλς κι ενός ασυμβίβαστου πλην τίμιου αστυνομικού – του ανεκδιήγητου Τόμας Τζέιν­ («The Punisher») στο χειρότερο ρόλο της καριέρας του. Από κοντά και ο καλοντυμένος Μπρους Γουίλις, ο οποίος μιλά ψιθυριστά για να μοιάζει cool, και η εντελώς άχαρη Άμπιρ Τσάιλντερς, σε μια αθέλητη παρωδία των «Westworld» και «Blade Runner», έτοιμη να σαρώσει τα Χρυσά Βατόμουρα.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 96΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Vice: Η Πόλη της Βίας

Vice
  • Περιπέτεια
  • 2015
  • Διάρκεια: 96 '
  • Μπράιαν Μίλερ

Ο Τζούλιαν Μάικλς έχει σχεδιάσει τον απόλυτο προορισμό διασκέδασης του μέλλοντος: το Vice, ένα fun park όπου οι πελάτες μπορούν να εκπληρώσουν μέσω των ανδροειδών κατοίκων του όλες τις φαντασιώσεις τους. Όταν μια από αυτούς μαθαίνει την αλήθεια κι αποδρά, βρίσκεται ανάμεσα στα πυρά των απεσταλμένων του Μάικλς κι ενός ασυμβίβαστου πλην τίμιου αστυνομικού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.