Η επιστροφή του Άρη Ρέτσου στην οθόνη με την «Καλλιόπη»

Ο γνωστός Έλληνας καλλιτέχνης ξαναχτυπά σε ρόλο σκηνοθέτη – ηθοποιού, ψάχνοντας ηθοποιούς και ξεκινώντας μια καμπάνια crowdfunding.

Η επιστροφή του Άρη Ρέτσου στην οθόνη με την «Καλλιόπη»

Την κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη αναλαμβάνει ο Άρης Ρέτσος, η οποία ξεκινάει γυρίσματα το Μάιο στα Τρίκαλα. Ο σκηνοθέτης σχημάτισε το «Χορό των αστέγων» και προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ταινία του. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν ένα βίντεο διάρκειας 15 λεπτών με τον αυτοσχεδιασμό τους στο polywnymo@gmail.com . Παράλληλα, έχει στηθεί διαδικτυακή καμπάνια crowfunding με σκοπό την κάλυψη των οικονομικών αναγκών. Όσοι από εσάς επιθυμείτε μπορείτε να συνεισφέρετε στο https://www.indiegogo.com/projects/kalliopi.

Διαβάστε παρακάτω την επίσημη σύνοψη της ταινίας:
Η υπόθεση Μισογκρεμισμένο υπόστεγο... κάπου στην Αθήνα.
|Χορός αστέγων, σκιές που σέρνονται ή σιωπούν, από κάτω σαν φαντάσματα, και ανάμεσά τους οι τρεις πρωταγωνιστές της ταινίας μας, ο Κόλιας, ο Φώντας και η Καλλιόπη.
Δύο άντρες, στα όρια της φτώχειας , της ανέχειας και της εξαθλίωσης, και σε μία μόνο παρτίδα τάβλι, καθορίζουν τη μοίρα μιας γυναίκας και καθορίζονται. Ο καφές κρύος.
Η Καλλιόπη, το εργαλείο, το τρόπαιο, το θύμα και ο θύτης. Στέλνεται εκεί που δεν έπρεπε να πάει.
Ο Φώντας, ο αδερφός της, είναι ο εμπνευστής του σχεδίου. Να στείλουν τη μοναδική γυναίκα του σπιτιού, στον πλούσιο γέρο, να πάρουνε λεφτά, να νοικιάσουνε ένα καράβι, να φέρουνε νέγρους από την Αφρική!!!
Ο Κόλιας, ο σύζυγος, πρώην δοσίλογος και όχι μόνο, δίνει εντέλει την άδεια του. "Να πάει" λέει.
Και μετά...;
Πάνω σ' ένα τσαλακωμένο σχέδιο, χέρια και ζωές παίζουν και παίζονται.
Ντόρτια ή εξάρες;
Το λαχείο, το δαιμόνιο ή το DNA της φυλής;
Η Ελλάδα σήμερα ή χθές;
Και ο καφές πόσο;
3 ευρώ; 3.000; ή 3 ζωές;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".