Υπόσχεση

1,5

Συλλογικό έργο 12 πρωτοεμφανιζομένων σκηνοθετών, οι οποίοι πελαγοδρομούν ανάμεσα στον άκρατο λυρισμό, την αφηγηματική αφαίρεση και τις κοινότοπες ιδέες.

Υπόσχεση

Ποιητική προσέγγιση της βιογραφίας του βραβευμένου με Πούλιτζερ ποιητή Σι Κέι (Τσαρλς Κένεθ) Γουίλιαμς, ενός από τους σπουδαιότερους εν ζωή Αμερικανούς λογοτέχνες. Συλλογικό έργο 12 πρωτοεμφανιζομένων σκηνοθετών, οι οποίοι πελαγοδρομούν ανάμεσα στον άκρατο λυρισμό, την αφηγηματική αφαίρεση και τις κοινότοπες ιδέες.

Υπόσχεση - εικόνα 1

Μετά τον Άλεν Γκίνσμπεργκ («Howl»), ο πολυπράγμων Τζέιμς Φράνκο υποδύεται ακόμη μία εμβληματική μορφή της αμερικανικής λογοτεχνίας, τον βραβευμένο με Πούλιτζερ ποιητή Σι Κέι (Τσαρλς Κένεθ) Γουίλιαμς, σε ένα κινηματογραφικό σχέδιο σκηνοθετικής κολεκτίβας, στο οποίο ο ίδιος εκτελεί και χρέη παραγωγού. Πρόκειται για μια βιογραφία βασισμένη όχι στην πιστή και ρεαλιστική αναπαράσταση των γεγονότων της ζωής του 79χρονου σήμερα Γουίλιαμς, αλλά σε μια ποιητική προσέγγισή τους μέσω των έργων του, τα οποία ξεκλειδώνουν τις αναμνήσεις, τις ιδέες και τα συναισθήματά του.

Δώδεκα διαφορετικοί πρωτοεμφανιζόμενοι σκηνοθέτες έχουν αναλάβει (και ως σεναριογράφοι) να διεκπεραιώσουν το εγχείρημα, το οποίο όλως παραδόξως δεν πάσχει από ασυνέχεια, αλλά από έλλειψη δραματικής βαρύτητας και πραγματικού κινηματογραφικού ενδιαφέροντος. Άκρατος λυρισμός, αφηγηματική αφαίρεση και φλου αρτιστίκ εικονογραφία συνθέτουν ένα τερενσμαλικό βιντεοκλίπ (η Τζέσικα Τσαστέιν συνεχίζει το ρόλο της από το «Δέντρο της Ζωής» χωρίς να αλλάξει ούτε φούστα), με τον Τζέιμς­ Φράνκο να περιφέρεται ωραίος και προβληματισμένος, τη Μίλα Κούνις να ενσαρκώνει τη σύζυγό του και την Τσαστέιν τη μητέρα του.

ΗΠΑ. 2012. Διάρκεια: 73΄. Διανομή: HOLLYWOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Υπόσχεση

Tar / The Color of Time
1,5
  • Δραματική
  • 2012
  • Διάρκεια: 73 '
  • Συλλογική

Η ζωή του βραβευμένου με Πούλιτζερ ποιητή Σι Κέι (Τσαρλς Κένεθ) Γουίλιαμς, ενός από τους σπουδαιότερους εν ζωή Αμερικανούς λογοτέχνες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.

Χωρίς "Αντιπάλους" - 5 καυτά ερωτικά τρίγωνα του σινεμά

Μια λίστα ταινιών που πρέπει να δείτε αν ακόμα δεν μπορείτε να ξεπεράσετε το throuple των Ζεντάγια - Μάικ Φάιστ - Τζος Ο’Κόνορ.