Fast & Furious 7. Μαχητές των Δρόμων

1

Με αληθοφάνεια… καρτούν, η γκαζιάρικη συνταγή επιστρέφει σπινιάροντας ανά τον κόσμο, κάνοντας τετράτροχα να πετούν –κυριολεκτικά– στον αέρα και αποχαιρετώντας συγκινητικά τον Πολ Γουόκερ.

Fast & Furious 7. Μαχητές των Δρόμων

Ο αδελφός του τραυματισμένου γκάνγκστερ Όουεν Σο, ένας θανάσιμα επικίνδυνος Βρετανός πρώην πράκτορας, αναλαμβάνει να εκδικηθεί την παρέα του Ντομ Τορέτο. Ο τελευταίος δέχεται την απροσδόκητη και πολύτιμη βοήθεια ενός μυστικού Αμερικανού πράκτορα, για χάρη του οποίου, όμως, πρέπει πρώτα να κλέψει μια τεχνολογικά προωθημένη συσκευή εντοπισμού από έναν διαβόητο τρομοκράτη. Με αληθοφάνεια… καρτούν, η γκαζιάρικη συνταγή επιστρέφει σπινιάροντας ανά τον κόσμο (Καύκασος, Άμπου Ντάμπι, Λος Άντζελες), κάνοντας τετράτροχα να πετούν –κυριολεκτικά– στον αέρα και αποχαιρετώντας συγκινητικά τον Πολ Γουόκερ.

Fast & Furious 7. Μαχητές των Δρόμων - εικόνα 1

Η δη από το προηγούμενο κεφάλαιο του υπερεπιτυχημένου cine-franchise των περιπετειών των Τορέτο και Ο’Κόνερ ήταν σαφές ότι μαζί με το αντίτιμο του εισιτηρίου του ο θεατής έπρεπε να αφήσει στην είσοδο και κάθε διάθεση αληθοφανούς αντιμετώπισης των επί της οθόνης τεκταινόμενων. Ο αεροπορικός διάδρομος απογείωσης­ μήκους... 30 χιλιομέτρων ήταν απλώς το κερασάκι στην τετρακίνητη και πολυβάλβιδη τούρτα, η οποία μας ξανασερβίρεται τώρα κάνοντας εξαρχής σαφείς τις προθέσεις της. Στην πρώτη και διασκεδαστικότερη σκηνή της ταινίας, ο αδερφός του τραυματισμένου κακού της προηγούμενης γκρεμίζει ένα ολόκληρο νοσοκομείο και σκοτώνει (εκτός κάδρου) καμιά πενηνταριά μέλη των ειδικών δυνάμεων μόνο και μόνο για να ανακοινώσει στον ευρισκόμενο σε κώμα αδερφό του πως θα εκδικηθεί τους υπαίτιους.
Μιλάμε λοιπόν για μια περιπέτεια στα όρια της φαντασίας ή, αν θέλετε, φτιαγμένη με τη σεναριακή αυθαιρεσία ενός καρτούν, όπου το μοναδικό ζητούμενο είναι τα εντυπωσιακά και γκαζιάρικα set pieces. Ένα στα Ουράλια, ένα στο πιο κοσμοπολίτικο Αμπού Ντάμπι κι ένα, το πλέον ιλιγγιώδες και «καταστροφικό», στο Λος Άντζελες ολοκληρώνουν λοιπόν το καινούργιο, πιστό στην αφόρητα κλισέ παράδοση της σειράς σίκουελ, το οποίο μας συστήνει τον τρομο­-σκηνοθέτη Τζέιμς Γουάν («Το Κάλεσμα», «Παγιδευμένη Ψυχή», «Saw» – so what?) και τον κακιασμένο Τζέισον Στέιθαμ, ενώ αποχαιρετά συγκινητικά τον αδικοχαμένο Πολ Γουόκερ.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 137΄. Διανομή: UIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Fast & Furious 7: Μαχητές των Δρόμων

Fast & Furious 7
1
  • Περιπέτεια
  • 2015
  • Διάρκεια: 137 '
  • Τζέιμς Γουάν

Ο αδελφός του τραυματισμένου γκάνγκστερ Όουεν Σο, ένας θανάσιμα επικίνδυνος Βρετανός πρώην πράκτορας, αναλαμβάνει να εκδικηθεί την παρέα του Ντομ Τορέτο. Ο τελευταίος δέχεται την απροσδόκητη και πολύτιμη βοήθεια ενός μυστικού Αμερικανού πράκτορα, για χάρη του οποίου, όμως, πρέπει πρώτα να κλέψει μια τεχνολογικά προωθημένη συσκευή εντοπισμού από έναν διαβόητο τρομοκράτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.