Έγκλημα Ψάχνει Άλλοθι

3

Δραματικό θρίλερ χαρακτήρων με πρωτότυπη δραματική προσέγγιση της σχέσης μεταξύ θαυμαστή και διασημότητας.

Έγκλημα Ψάχνει Άλλοθι

Χωρισμένη μητέρα δύο μικρών παιδιών, η Μιριέλ είναι η πλέον φανατική θαυμάστρια του τραγουδιστή Βενσάν Λακρουά. Ένα βράδυ αυτός θα χτυπήσει ξαφνικά την πόρτα της ζητώντας της μια ασυνήθιστη, μακάβρια χάρη. Δραματικό θρίλερ χαρακτήρων με πρωτότυπη δραματική προσέγγιση της σχέσης μεταξύ θαυμαστή και διασημότητας.

Έγκλημα Ψάχνει Άλλοθι - εικόνα 1

Κόρη της ηθοποιού Μιού Μιού­ και του τραγουδοποιού Ζιλιέν Κλερκ, η Ζαν Ερί στέκεται για πρώτη φορά πίσω από την κάμερα για ένα θρίλερ πάνω στη σκοτεινή πλευρά της διασημότητας. Ένα θέμα που γνωρίζει καλά και το οποίο επιλέγει να προσεγγίσει χιτσκοκικά, συνυπογράφοντας με τον Γκαέλ Μασέ («Φεύγω», «Grand Central») ένα αγωνιωδώς κλιμακούμενο, διακριτικά ειρωνικό κι εύστοχα μελαγχολικό σενάριο. Ήρωές του ο τραγουδιστής Βενσάν­ Λακρουά και η φανατική θαυμάστριά του Μιριέλ, χωρισμένη μητέρα δύο παιδιών. Έχοντας γεμίσει τους τοίχους της με φωτογραφίες και τη ζωή της με φαντασιώσεις του, εκείνη θα εκπλαγεί όταν ένα βράδυ αυτός θα χτυπήσει ξαφνικά την πόρτα της ζητώντας της μια ασυνήθιστη, μακάβρια χάρη.

Από εκεί θα αρχίσει ένα γεμάτο σασπένς παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, καθώς στην υπόθεση της εξαφανισμένης γυναίκας του Λακρουά θα εμπλακούν πρώτα τα media και κατόπιν η αστυνομία. Αν και οι περιφερειακοί χαρακτήρες συνεισφέρουν ελάχιστα (φανερά άστοχη η σχέση μεταξύ του ζευγαριού των αστυνομικών), το μυστήριο συντηρείται έντεχνα και η περίπλοκη ψυχολογική κατάσταση των δύο βασικών «παικτών» περιγράφεται με λιτή ευστοχία. Παράλληλα το υποδόριο χιούμορ διατηρεί τη σωστή απόσταση από τους συμπαθητικά αντιπαθείς ήρωες, οι οποίοι λειτουργούν συμπληρωματικά, γρανάζια ενός κοινωνικού μηχανισμού που παράγει διαρκώς συναρπαστικές, μα πλαστές μυθοπλασίες και λαμπερές, αλλά ρηχές προσωπικότητες.

Γαλλία. 2014. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Έγκλημα Ψάχνει Άλλοθι

Elle l' Adore
3
  • Θρίλερ
  • 2014
  • Διάρκεια: 104 '
  • Ζαν Ερί

Χωρισμένη μητέρα δύο μικρών παιδιών, η Μιριέλ είναι η πλέον φανατική θαυμάστρια του τραγουδιστή Βενσάν Λακρουά. Ένα βράδυ αυτός θα χτυπήσει ξαφνικά την πόρτα της ζητώντας της μια ασυνήθιστη, μακάβρια χάρη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 05/02

Τρεις ταινίες βραβευμένες στο Φεστιβάλ Καννών, δύο ταινίες τρόμου και όλα όσα θα δούμε στις αίθουσες την επόμενη εβδομάδα (5/2 - 11/2)

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/02/2026

Ταινίες από μία άλλη εποχή που βλέπουμε στους κινηματογράφους

Οι προηγούμενοι αιώνες μέσα από κινηματογραφικές επιλογές που παίζουν στα σινεμά αυτή τη στιγμή.

Τι νέο βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτό το ΠΣΚ

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στα σινεμά της Αθήνας από τις 29 Ιανουαρίου.

Κατέφθασαν οι πρώτες εικόνες των κινηματογραφικών Beatles

Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση των τεσσάρων ηθοποιών μας κάνει να ανυπομονούμε για τις τέσσερις ταινίες του Σαμ Μέντες.

Μερικές ταινίες που πρέπει να δεις πριν το "Ανεμοδαρμένα Ύψη", σύμφωνα με την Έμεραλντ Φένελ

Η σκηνοθέτιδα που αναβιώνει το κλασσικό μυθιστόρημα στη μεγάλη οθόνη μοιράστηκε τις "ταινίες-έμπνευση" που πρέπει να δούμε πριν την πρεμιέρα του "Ανεμοδαρμένα Ύψη" στις 12/02.

Εύα Στεφανή, πώς ήταν να μπαίνεις στην "Καρδιά του Ταύρου";

Μιλήσαμε με την καταξιωμένη Ελληνίδα σκηνοθέτρια για το τελευταίο της πρότζεκτ, τη σχέση της με τον εμβληματικό χορογράφο Δημήτρη Παπαϊωάννου και την άνθηση του ελληνικού ντοκιμαντέρ.

"Οι Ζωές των Άλλων": Το αριστούργημα του γερμανικού κινηματογράφου επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Είκοσι χρόνια μετά την κυκλοφορία της, η πολυβραβευμένη ταινία επανέρχεται για 7 μοναδικές προβολές, αποκλειστικά στον κινηματογράφο Δαναός.