Το CineDoc μας ταξιδεύει στα βάθη της τροπικής ζούγκλας

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ντοκιμαντερίστας Λικ Ζακέ επιστρέφει με το «Once Upon A Forest», ένα γοητευτικό περιβαντολογικό φιλμ.

Το CineDoc μας ταξιδεύει στα βάθη της τροπικής ζούγκλας

Ο Λικ Ζακέ, ο σκηνοθέτης που βραβεύτηκε με Όσκαρ για «Το Ταξίδι του Αυτοκράτορα» το 2005, επιστρέφει με το καινούργιο του ντοκιμαντέρ. Στο καινούργιο του φιλμ «Once Upon A Forest», το οποίο προβάλλεται την Τετάρτη 4/3 (8 μ.μ.) στο Γαλλικό Ινστιτούτο από το CineDoc, ο Γάλλος ντοκιμαντερίστας μας ταξιδεύει στα βάθη της τροπικής ζούγκλας. Ο Λικ Ζακέ, μάλιστα, συνομιλεί με τον βοτανολόγο και οικολόγο Φρανσίς Αλέ με τον οποίο μιλά για τα τροπικά δάση και τη σημασία που έχουν αυτά για την περιβαλλοντική ισορροπία του πλανήτη.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Στέφανο Σιδηρόπουλο από την Trekking Hellas και τον δασολόγο Παναγιώτη Λατσούδη. Ένας τυχερός θεατής θα κερδίσει μία διανυκτέρευση για δύο άτομα στο καταφύγιο Bafi από την Trekking Hellas. Η ταινία επαναπροβάλλεται την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 15.30 στον κινηματογράφο Δαναός. Τιμή εισιτηρίου €6.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".