John Wick

2

 Καταιγισμός χορογραφημένης και ανακυκλούμενης καρτουνίστικης βίας, σε ένα περιπετειώδες θρίλερ που ευτυχώς δεν παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά.

John Wick

Αποσυρμένος πέντε χρόνια από την ενεργό δράση, ο εκτελεστής της μαφίας Τζον Γουίκ αναγκάζεται να στραφεί εναντίον του παλιού αφεντικού του, ενός Ρώσου αρχιγκάνγκστερ, όταν ο γιος του τελευταίου κλέβει το αυτοκίνητο και σκοτώνει το σκύλο του. Καταιγισμός χορογραφημένης και ανακυκλούμενης καρτουνίστικης βίας, σε ένα περιπετειώδες θρίλερ που ευτυχώς δεν παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά.

John Wick - εικόνα 1

Αν για την εμπορικά καταξιωμένη Τζένιφερ Άνιστον το ανεξάρτητο «Cake» αποδεικνύεται το κερδισμένο καλλιτεχνικό στοίχημα που αναζητούσε, το «John Wick» είναι μια αναλόγου βεληνεκούς απρόσμενη ταμειακή επιτυχία για τον αφε­ρέγγυο εδώ και χρόνια ως action star Κιάνου Ριβς, πάλαι ποτέ δυναμικό πρωταγωνιστή του «Speed» και της «The Matrix» τριλογίας. Έτσι, με 43 εκατ. δολάρια αμερικανικές εισπράξεις, το ταραντινικών καταβολών περιπετειώδες θρίλερ των Τσαντ Σταέλσκι και Ντέιβιντ Λιτς, δύο έμπειρων στάντμαν που κάθισαν για πρώτη φορά στη σκηνοθετική καρέκλα, χάρισε στον ανέκφραστα cool ηθοποιό έναν ρόλο με προοπτικές franchise, αφού ήρωες σαν τον Τζον Γουίκ έχουν κάθε λόγο να επιστρέφουν φουριόζοι στη μεγάλη οθόνη.
Η παρθενική του εμφάνιση, πάντως, έχει να κάνει με ένα... χαριτωμένο σκυλάκι. Βαθιά απογοητευμένος από τον πρόσφατο θάνατο της γυναίκας του, ο πρώην εκτελεστής της μαφίας Τζον Γουίκ ζει μια ήσυχη, μοναχική ζωή.

John Wick - εικόνα 2

Αποσυρμένος πέντε χρόνια από την ενεργό δράση, θα πέσει ένα βράδυ θύμα ληστείας από μια ομάδα κακοποιών που δεν γνωρίζει την αληθινή του ταυτότητα­. Το μοιραίο λάθος τους όμως δεν είναι ότι θα τον τραυματίσουν και θα κλέψουν το σπορ αυτοκίνητό του, αλλά ότι θα σκοτώσουν το μικρό σκυλάκι-δώρο της αγαπημένης του. Αποφασισμένος να εκδικηθεί πάση θυσία, ο Τζον δεν θα κάνει πίσω ούτε όταν μάθει πως αρχηγός των ληστών είναι ο γιος του πρώην αφεντικού του, ενός Ρώσου πανίσχυρου αρχιμαφιόζου.
Κλοτσιές, μπουνιές, πιστολιές και μαχαιριές πέφτουν σαν καταρρακτώδης βροχή σε ένα σκηνοθετημένο με ενέργεια και αυτοσαρκαστική διάθεση ρεσιτάλ χορογραφημένης βίας, το οποίο διαθέτει μια απλή σεναριακή αφορμή και χίλιους κομπάρσους προς θεαματική ανάλωση. Στην ουσία το φιλμ επαναλαμβάνει μηχανιστικά ένα ελάχιστα πρωτότυπο μοτίβο, αλλά ο Σουηδός Μίκαελ Νίκβιστ (τριλογία του «Millennium») προσφέρει έναν στιλάτο κακό της παλιάς σχολής, το παρωδιακό χιούμορ κατά στιγμές λειτουργεί και κάθε ίχνος σοβαροφάνειας ευφυώς απουσιάζει. Α, και ο Κιάνου Ριβς κάνει μια χαρά τη δουλειά του όταν δεν μιλάει.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 101΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

John Wick

2
  • Περιπέτεια
  • 2014
  • Διάρκεια: 101 '
  • Τσαντ Σταέλσκι

Αποσυρμένος πέντε χρόνια από την ενεργό δράση, ο εκτελεστής της μαφίας Τζον Γουίκ αναγκάζεται να στραφεί εναντίον του παλιού αφεντικού του, ενός Ρώσου αρχιγκάνγκστερ, όταν ο γιος του τελευταίου κλέβει το αυτοκίνητο και σκοτώνει το σκύλο του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Ας περιμένουν οι γυναίκες" (και) με live μουσική απόψε στην Τεχνόπολη

Το καλτ φιλμ του Σταύρου Τσιώλη θα προβληθεί με όλα τα τραγούδια του ερμηνευμένα επί σκηνής από την Babis Batmanidis Co(m)pany.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/09/2025

Ο Τζιμ Τζάρμους έκανε ανατροπή και απέσπασε το Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία

Σχεδόν από το πουθενά ο Αμερικανός σκηνοθέτης θριάμβευσε στη Μόστρα με το "Father Mother Sister Brother".

Ταινίες με κλοπές που βλέπουμε στα σινεμά αυτήν την εβδομάδα

Ληστείες, προδοσίες και ακραίες παρεξηγήσεις που παίζουν στις μαρκίζες των κινηματογράφων αυτές τις μέρες.

Φεστιβάλ Βενετίας: Φαβορί και αουτσάιντερ

Οι προβλέψεις της τελευταίας στιγμής για τα βραβεία λένε πως "Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ" δεν έχει αντίπαλο, το "No Other Choice" του Παρκ Τσαν-γουκ κοιτάζει ψηλά και ο Λάνθιμος δύσκολα θα φύγει από το Λίντο με άδεια χέρια.

Οι 51 μικρού μήκους που διαγωνίζονται στις 31ες Νύχτες Πρεμιέρας

Ανακοινώθηκαν οι τίτλοι που διεκδικούν τα βραβεία του τμήματος "Ελληνικές Μικρές Ιστορίες".

Τζένιφερ Λόρενς & Ρόμπερτ Πάτινσον ερωτευμένοι μέχρι θανάτου στο "Die My Love"

Οι πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία της κορυφαίας σκηνοθέτριας Λιν Ράμσεϊ ("Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν").

Η ελληνική "Αρκουδότρυπα" βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας

Το ντεμπούτο των Χρυσιάννα Παπαδάκη και Στέργιου Ντινόπουλου απέσπασε το σημαντικό βραβείο Europa Cinemas Label χάρη στο οποίο η ταινία θα μπορέσει να διανεμηθεί σε σινεμά της Γηραιάς Ηπείρου.