To «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» …μαστίγωσε τα ταμεία σε Ελλάδα και εξωτερικό

Σπάζοντας όλα τα ρεκόρ το ερωτικό φιλμ της Σαμ Τέιλορ – Τζόνσον αναζωογόνησε τις ελληνικές αίθουσες, θριαμβεύοντας την ίδια στιγμή εισπρακτικά σε ολόκληρο τον πλανήτη.

To «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» …μαστίγωσε τα ταμεία σε Ελλάδα και εξωτερικό

Όλοι γνώριζαν ότι θα σκίσει στα ταμεία... Κανείς, όμως, δεν περίμενε ότι οι «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» θα έσπαγαν όποιο ρεκόρ έβρισκαν μπροστά τους. Πιο συγκεκριμένα, η ταινία έκανε 158 εκ. δολάρια εισπράξεις σε πενήντα πέντε χώρες (εκτός Αμερικής), αποτελώντας την πιο εμπορική, ακατάλληλη για ανηλίκους ταινία όλων των εποχών στη συγκεκριμένη κατηγορία. Αν μάλιστα, προσθέσει κανείς σε αυτές τα 82 εκ. δολάρια που έκανε το φιλμ στις Η.Π.Α., το «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» φτάνει στο αστρονομικό παγκόσμιο άθροισμα των 240 εκ. δολαρίων!

Στην Ελλάδα, τώρα, την ταινία είδαν 140.443 θεατές μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες, με το «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» να κάνει ένα από τα καλύτερα ανοίγματα των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας. Πιο αναλυτικά, στην Αθήνα η ταινία έκοψε 64.550 εισιτήρια σε 63 κινηματογράφους, ενώ στη Θεσσαλονίκη 18.531 σε 18 σινεμά (εξαιρετικά μεγάλο νούμερο για τα εμπορικά δεδομένα της συμπρωτεύουσας). Επίσης, στην Επαρχία το ερωτικό φιλμ είδαν 57.362 θεατές σε 63 αίθουσες. Μάλιστα, το σύνολο εισιτηρίων του «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» σε Θεσσαλονίκη – Επαρχία (75.893) ήταν μεγαλύτερο από αυτό της Αθήνας (64.550), κάτι που συναντάμε ελάχιστες φορές στο ελληνικό box office.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.