Ένα Σπίτι στο Παρίσι

1,5

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του θεατρικού συγγραφέα Ίσραελ Χόροβιτς αποδεικνύεται άχρωμο και προβλέψιμο, προσφέροντας χαρακτήρες και καταστάσεις που δεν πείθουν.

Ένα Σπίτι στο Παρίσι

Ο Μαθάιας, ένας πρώην αλκοολικός μεσήλικας συγγραφέας, ταξιδεύει στο Παρίσι για να πουλήσει το πανάκριβο σπίτι που του άφησε ο πατέρας του. Φτάνοντας, όμως, θα μάθει ότι έχει δικαιώματα στο ακίνητο μετά το θάνατο της υπερήλικης Ματίλντ που ζει εκεί. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του θεατρικού συγγραφέα Ίσραελ Χόροβιτς αποδεικνύεται άχρωμο και προβλέψιμο, προσφέροντας χαρακτήρες και καταστάσεις που δεν πείθουν.

Ένα Σπίτι στο Παρίσι - εικόνα 1

Ο πολύπειρος θεατρικός συγγραφέας Ίσραελ Χόροβιτς κάνει στα 75 του χρόνια το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, μεταφέροντας το έργο­ του «My old lady» από τη σκηνή στην οθόνη. Πρόκειται για την ιστορία του Μαθάιας, ενός πρώην αλκοολικού μεσήλικου συγγραφέα, ο οποίος ταξιδεύει στο Παρίσι για να πουλήσει το πανάκριβο σπίτι που του άφησε ο πατέρας του. Σε αυτό­ όμως θα βρει την 94χρονη Ματίλντ, την οποία κατά έναν παράξενο τρόπο... κληρονόμησε μαζί με το διαμέρισμα. Ο τίτλος ιδιοκτησίας του, μάλιστα, είναι «viager», που σημαίνει ότι το ακίνητο θα περάσει στα χέρια του Μαθάιας μετά το θάνατο της υπερήλικης.

Σε αντίθεση με τον ήρωα, ο θεατής δεν συναντά μπροστά του ιδιαίτερες εκπλήξεις, με τον Χόροβιτς να προσφέρει ένα προβλέψιμο ταξίδι αυτογνωσίας, ξεχνώντας ταυτόχρονα ότι στο σινεμά υπάρχουν πράγματα που μπορείς να μη πεις, αλλά να δείξεις. Πέρα από την ακατάσχετη φλυαρία, το ξεθυμασμένο χιούμορ, ο ηθικός διδακτισμός και οι μελό καταστάσεις που δεν πείθουν εξουδετερώνουν το πρωτοκλασάτο καστ της ταινίας, το οποίο προσπαθεί, αλλά δεν τα καταφέρνει να ζωηρέψει τη δημιουργικά ­ρυτιδιασμένη δραμεντί.

Αγγλία, Γαλλία. 2014. Διάρκεια: 106΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ένα Σπίτι στο Παρίσι

My Old Lady
1,5
  • Κομεντί
  • 2014
  • Διάρκεια: 107 '
  • Ίσραελ Χόροβιτς

Ο Μαθάιας, ένας πρώην αλκοολικός μεσήλικας συγγραφέας, ταξιδεύει στο Παρίσι για να πουλήσει το πανάκριβο σπίτι που του άφησε ο πατέρας του. Φτάνοντας, όμως, θα μάθει ότι έχει δικαιώματα στο ακίνητο μετά το θάνατο της 94χρονης Ματίλντ που ζει εκεί. Χωρίς να έχει ούτε ευρώ στη τσέπη του, ο αποτυχημένος συγγραφέας καλείται να βρει λύση στα οικονομικά και υπαρξιακά του αδιέξοδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
28/04/2024

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.