Νατάλια Τένα: Από το «Game of Thrones» στο «10.000 Χιλιόμετρα»

Η 30χρονη Αγγλο-Ισπανίδα ηθοποιός βρέθηκε στην Αθήνα για την πρεμιέρα του skype δράματος «10.000 χιλιόμετρα», αλλά και για μια συναυλία με το συγκρότημά της Molotov Jukebox.

Νατάλια Τένα: Από το «Game of Thrones» στο «10.000 Χιλιόμετρα»

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής από τον κινηματογράφο Ιντέαλ -το παραδοσιακό στέκι των δημοσιογραφικών προβολών- μέχρι το ξενοδοχείο στην Πλάκα που είχε κλειστεί το ραντεβού μαζί της, σκεφτόμουν πώς γίνεται να προλαβαίνει να κάνει τόσα πράγματα η Νατάλια Τένα. Το φορτωμένο βιογραφικό της φανερώνει έναν άνθρωπο-ορχήστρα με συμμετοχές στο σύγχρονο τηλεοπτικό θρύλο του «Game οf Thrones», σε πέντε ταινίες της σειράς του Χάρι Πότερ, πολύ θέατρο, αλλά και εμφανίσεις με το συγκρότημά της Molotov Jukebox. Μόλις συνάντησα την Νατάλια στο λόμπι του ξενοδοχείου αντιλήφθηκα σε κλάσματα του δευτερολέπτου την… πυρηνική ενέργεια που έχει μέσα της. Η Αγγλο-Ισπανίδα performer ανεβοκατέβαινε σαν διάβολος το λόμπι του ξενοδοχείου, καπνίζοντας, πίνοντας καφέ και κρατώντας στα χέρια της ένα σενάριο που είχε πάνω του σημειώσεις. Με το που ξεκίνησα να λέω το συνηθισμένο συνεντευξιακό ποίημα του «Γειά! Είμαι ο… » η Νατάλια με μια αιφνιδιαστική κίνηση με αγκάλιασε, με φίλησε και μου είπε «μια στιγμή να τελειώσω τη σελίδα και έρχομαι». Ευτυχώς, η Τένα διαβάζει γρήγορα.

Ήθελα να κάνω την ταινία στα ισπανικά

Νατάλια Τένα: Από το «Game of Thrones» στο «10.000 Χιλιόμετρα» - εικόνα 1

Όταν, η Νατάλια κατάφερε να τιθασεύει το λάτιν μπρίο της, ξεκίνησε επίσημα η συνέντευξη, πατώντας το κόκκινο κουμπί στο δημοσιογραφικό. «Όταν διάβασα το σενάριο του “10.000 Χιλιόμετρα” στα αγγλικά μου φάνηκε βαρύ. Δεν ξέρω πώς το σκέφτηκα και είπα στον Κάρλος (τον σκηνοθέτη Μάρκες – Μαρκέτ) να την κάνουμε στα Ισπανικά και εκείνος συμφώνησε, χωρίς να ξέρει ότι όλοι οι ρόλοι της καριέρας μου ήταν στα αγγλικά»… Η Νατάλια Τένα προτίμησε πρώτα να βρεθεί με τον νεαρό σκηνοθέτη και μετά να πει το «ναι» στον πρωταγωνιστικό ρόλο του «10.000 Χιλιόμετρα». «Ένοιωθα ότι έπρεπε να συναντήσω τον Κάρλος. Μπορεί αν βρισκόμασταν από κοντά να με αντιπαθούσε και να πίστευε είμαι ηλίθια. Ήρθε, λοιπόν, στο Λονδίνο να με δει και περάσαμε μαζί 24 ώρες. Λίγο πριν φύγει κατάλαβα ότι μπορώ να εμπιστευθώ απόλυτα αυτόν τον άνθρωπο».

Το σεξ για τεκνοποίηση είναι διαφορετικό…

Νατάλια Τένα: Από το «Game of Thrones» στο «10.000 Χιλιόμετρα» - εικόνα 2
Η Ναταλία Τένα μαζί με τον Δαβίδ Βερδαγκέρ στο "10.000 Χιλιόμετρα"

Το «10.000 Χιλιόμετρα» ξεκινά με μια σκηνή σεξ. «Αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί;» την ρωτάω με το μυαλό μου να πηγαίνει κατευθείαν στο «Βασικό Ένστικτο». «Η αρχική σκηνή σεξ της ταινίας μας διαφέρει» μου απαντά η Νατάλια. «Ο Σέρχι και η Άλεξ δεν κάνουν σεξ για την απόλαυση της πράξης. Είναι ένα ζευγάρι που ξυπνάει την Κυριακή και έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι κάνει έρωτα για να κάνει παιδιά. Υπάρχουν έντονα και αντικρουόμενα συναισθήματα όταν κάνεις έρωτα για να τεκνοποιήσεις. Επίσης, σε αυτήν την σκηνή υπάρχει ένας ρεαλισμός που μου αρέσει επειδή είναι μονοπλάνο. Πολλές φορές το μοντάζ κόβει την μαγεία μιας ερωτικής σκηνής». Όταν έχεις απέναντί σου την πρωταγωνίστρια μιας ταινίας που έχει σαν θέμα της μια σχέση από απόσταση, τότε η επόμενη ερώτηση είναι ευκολάκι, βγαλμένη απευθείας από τη Βίβλο με τα δημοσιογραφικά κλισέ : «Έχεις κάνει ποτέ σχέση από απόσταση;» τη ρωτάω. «Όχι Ποτέ» μου απαντά η 30χρονη Αγγλο-ισπανίδα. «Είμαι ένας άνθρωπος που αν το αγόρι μου είχε βρει μια δουλειά στο Λος Άντζελες θα έλεγα μέσα μου “γ*** τα όλα και ακολούθησε τον”». Πολύ αργότερα, όταν πια έκανα την απομαγνητοφώνηση στο γραφείο, συνειδητοποίησα ότι το «F word» είναι η λέξη που η Νατάλια είχε χρησιμοποιήσει περισσότερο και από το ρήμα «is» σε όλες του τις κλίσεις...

Το «Game of Thrones» και το «Χάρι Πότερ» απογείωσαν την καριέρα μου

Νατάλια Τένα: Από το «Game of Thrones» στο «10.000 Χιλιόμετρα» - εικόνα 3
Η Νατάλια Τένα ερμηνεύει την Όσα στο “Game of Thrones”

Το ισπανικό casual δράμα που πρωταγωνιστεί η 30χρονη Αγγλο-Ισπανίδα είναι τελείως διαφορετικό από τις μέχρι τώρα γνωστές δουλειές της. Η Όσα του «Game Of Thrones» και η Νιμφαντόρα Τονκς του «Χάρι Πότερ» δεν έχουν καμία σχέση με την Άλεξ του «10.000 Χιλιόμετρα». «Το να κάνεις κάθε φορά κάτι διαφορετικό είναι μια πρόκληση. Γι’ αυτό έγινα ηθοποιός. Το ξέρω ότι ο περισσότερος κόσμος με γνωρίζει από το “Game of Thrones” και το “Χάρι Πότερ”, αλλά έχω κάνει μικρές ταινίες που έχω ερμηνεύσει τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες». Όπως η ίδια δηλώνει η συμμετοχή σε τεράστιες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές επιτυχίες δεν έχει αλλάξει καθόλου την προσωπική της ζωή. «Εντάξει, την καριέρα μου προφανώς και την έχουν επηρεάσει» μου λέει χωρίς ίχνος στόμφου. Όλη τη δόξα για το πώς καταφέρνει να προλαβαίνει τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά γυρίσματα, τις θεατρικές πρόβες/παραστάσεις και τις μουσικές συναυλίες, η πολυσχιδής περφόρμερ τη ρίχνει στους ατζέντηδές της ή μάλλον στις… ατζέντισσές της. «Είναι όλες γυναίκες. Έχω μια στην Ισπανία, μια στην Αγγλία και μια στην Αμερική και είναι όλες τους απίθανες. Έχουν απεριόριστη υπομονή και σεβασμό για τη μεγάλη μου αγάπη, τη μουσική». Η Νατάλια Τένα βρέθηκε στην Αθήνα όχι μόνο για την πρεμιέρα του «10.000 Χιλιόμετρα» στον Μικρόκοσμο, αλλά και μια συναυλία με το συγκρότημά της Molotov Jukebox στο Tiki Athens που έγινε την περασμένη Τετάρτη 17/12. «Θα έλεγα ότι παίζουμε “tropical gypsy” μουσική. Υπάρχει βραζιλιάνικο, λάτιν και βαλκανικό στοιχείο στη μουσική μας. Δεν ξέρω. Είναι δύσκολο να του βάλεις ταμπέλα. Απλά κάνουμε την μουσική που μας αρέσει»...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα ευρωπαϊκά βραβεία animation Emile Awards στο Animasyros 2024

Η μεγάλη γιορτή των ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων έρχεται ξανά για να βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.