10.000 Χιλιόμετρα

2

Casual, αυτοσχεδιαστική ταινία μιας ιδέας, η οποία διαθέτει φρεσκάδα, αλλά αργεί απελπιστικά να πάρει μπροστά.

10.000 Χιλιόμετρα

Ερωτευμένοι, ο Σέρχι και η Άλεξ είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα στη σχέση τους. Εκείνη όμως θα δεχτεί ξαφνικά μια δελεαστική επαγγελματική πρόταση, η οποία την αναγκάζει να μετακομίσει για ένα χρόνο από τη Βαρκελώνη στο Λος Άντζελες. Μέσω Skype, ο έρωτας αποδεικνύεται για τους δυο τους δυσκολότερος απ’ όσο αρχικά φαντάζονταν. Casual, αυτοσχεδιαστική ταινία μιας ιδέας, η οποία διαθέτει φρεσκάδα, αλλά αργεί απελπιστικά να πάρει μπροστά.

10.000 Χιλιόμετρα - εικόνα 1

Μια μακριά ερωτική σκηνή μάς βάζει στο κλίμα: παθιασμένοι, ο Σέρχι και η Άλεξ είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα στη σχέση τους, σκεφτόμενοι την πιθανότητα μιας εγκυμοσύνης. Εκείνη όμως θα δεχτεί μια δελεαστική επαγγελματική πρόταση, η οποία την αναγκάζει να μετακομίσει για ένα χρόνο από τη Βαρκελώνη στο Λος Άντζελες. Θεωρώντας πως 10.000 χιλιόμετρα δεν μπορεί να σταθούν εμπόδιο στην αγάπη τους, οι δυο νέοι θα προσπαθήσουν να τα βγάλουν πέρα μαζί (μέσω του υπολογιστή τους) και χώρια, με τον μοντέρ και μικρομηκά Κάρλος Μάρκες-Μαρκέτ να σκηνοθετεί μια ερωτική «περιπέτεια» της παγκοσμιοποιημένης εποχής του Skype.
Φρέσκια ιδέα και ημιαυτοσχεδιαστική εκτέλεση, με τους δύο πρωταγωνιστές να γίνονται ένα με τους ρόλους τους. Ρόλοι ζωντανών, αλλά μάλλον αβαθών χαρακτήρων, που δύσκολα ξεφεύγουν από ένα προβλέψιμα casual σχήμα. Κι επειδή ο Μάρκες-Μαρκέτ ποντάρει πολύ σ’ αυτή τη χαλαρότητα, αφήνει το δράμα να κυλήσει αργά, ρεαλιστικά, «βάζοντας μπρος» την ταινία αφού έχει χάσει σχεδόν μια ολόκληρη ώρα. Υπερβολικά πολύτιμος χρόνος, όχι μόνο για τους θεατές της γενιάς του YouTube.

Ισπανία. 2014. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: MIKROKOSMOS.

Περισσότερες πληροφορίες

10.000 Χιλιόμετρα

10.000 Km
2
  • Δραματική
  • 2014
  • Διάρκεια: 102 '
  • Κάρλος Μάρκες - Μαρκέτ

Ερωτευμένοι, ο Σέρχι και η Άλεξ είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα στη σχέση τους. Εκείνη όμως θα δεχτεί ξαφνικά μια δελεαστική επαγγελματική πρόταση, η οποία την αναγκάζει να μετακομίσει για ένα χρόνο από τη Βαρκελώνη στο Λος Άντζελες. Μέσω Skype, ο έρωτας αποδεικνύεται για τους δυο τους δυσκολότερος απ’ όσο αρχικά φαντάζονταν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.