Η Άλλη Μποβαρί

3

Κομψή και σπιρτόζικη μεταφορά ενός μυθιστορήματος της Πόσι Σίμοντς («Η Επεισοδιακή Επιστροφή της Ταμάρα Ντρου»), το οποίο διασκευάζει πρωτότυπα τη γνωστή λογοτεχνική ιστορία.

Η Άλλη Μποβαρί

Όταν ένα ζευγάρι Άγγλων μετακομίζει δίπλα στο σπίτι του, σε ένα γραφικό χωριό της Νορμανδίας, ο φούρναρης Μαρτέν εντυπωσιάζεται από τη νέα γειτόνισσά του Τζέμα Μπόβερι. Αρχίζει να την ερωτεύεται αλλά και να ανησυχεί από το πόσο του θυμίζει την ηρωίδα του Γκιστάβ Φλομπέρ Έμα Μποβαρί. Κομψή και σπιρτόζικη μεταφορά ενός μυθιστορήματος της Πόσι Σίμοντς («Η Επεισοδιακή Επιστροφή της Ταμάρα Ντρου»), το οποίο διασκευάζει πρωτότυπα τη γνωστή λογοτεχνική ιστορία.

Η Άλλη Μποβαρί - εικόνα 1

Τέσσερα χρόνια μετά την «Επεισοδιακή Επιστροφή της Ταμάρα Ντρου» του Στίβεν Φρίαρς, η Τζέμα Άρτερτον πρωταγωνιστεί ξανά σε μια διασκευή έργου της Πόσι Σίμοντς, ένα εικονογραφημένο μυθιστόρημα το οποίο με τη σειρά του διασκευάζει τη «Μαντάμ Μποβαρί» του Γκιστάβ Φλομπέρ. Αξεπέραστο λογοτεχνικό (και κινηματογραφικό) πρότυπο της γοητευτικής, διψασμένης για ζωή γυναίκας η οποία ασφυκτιά από τον κοινωνικό κομφορμισμό που την περιβάλλει, η Έμα Μποβαρί εμπνέει­ εδώ ένα έξυπνο, γεμάτο χιούμορ ξαναδιάβασμα της γνωστής ιστορίας, που ξεκινά όταν ένα ζευγάρι Άγγλων μετακομίζει σε ένα γραφικό χωριό της Νορμανδίας, δίπλα στο σπίτι του φούρναρη Μαρτέν.

Αυτός εντυπωσιάζεται από την ανέμελη ομορφιά της νέας γειτόνισσάς του Τζέμα Μπόβερι, την οποία αρχίζει να ερωτεύεται αλλά και να ανησυχεί από το πόσο του θυμίζει την ηρωίδα του Φλομπέρ. Ένας απολαυστικός, στιλάτα κωμικός και αφοπλιστικά εκφραστικός Φαμπρίς Λουκινί οδηγεί με ερμηνευτική χάρη μια ίντριγκα που δανείζεται από το μυθιστόρημα, αυτοσχεδιάζει κι επιστρέφει σε αυτό για να δοκιμάσει (άλλοτε με σοβαρότητα και άλλοτε με ειρωνεία) τις δια­χρονικές αντοχές μιας αρχετυπικής ιστορίας. Δουλεύοντας με ανάλογη –αλά Πατρίς Λεκόντ– κομψότητα, η Αν Φοντέν («Nathalie…», «Coco Before Chanel») διατηρεί σχεδόν μέχρι τέλους τη δέουσα ισορροπία κωμωδίας και δράματος, η οποία αν και «γέρνει» επικίνδυνα στην τρίτη πράξη, αποκαθίσταται θριαμβευτικά στο ντελικάτα γλυκόπικρο, σαρκαστικό φινάλε.

Γαλλία. 2014. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Άλλη Μποβαρί

Gemma Bovery
3
  • Δραματική κομεντί
  • 2014
  • Διάρκεια: 99 '
  • Αν Φοντέιν

Όταν ένα ζευγάρι Άγγλων μετακομίζει δίπλα στο σπίτι του, σε ένα γραφικό χωριό της Νορμανδίας, ο φούρναρης Μαρτέν εντυπωσιάζεται από τη νέα γειτόνισσά του Τζέμα Μπόβερι. Αρχίζει να την ερωτεύεται αλλά και να ανησυχεί από το πόσο του θυμίζει τη λογοτεχνική ηρωίδα του Γκιστάβ Φλομπέρ Έμα Μποβαρί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ποιο είναι το ντοκιμαντέρ "Και ΕΛ και ΑΛ", που παρουσιάζεται σήμερα στη Στέγη

Παρουσία του σκηνοθέτη, Ιλίρ Τσούκο, και συντελεστών της ταινίας θα προβληθεί σήμερα το βραβευμένο ντοκιμαντέρ για την αλβανική μετανάστευση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/01/2026

"Το δράμα της κατεδάφισης": Δωρεάν προβολή και συζήτηση για τη βιομηχανία ακινήτων στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Από τα εγκαταλελειμμένα κτίρια που καταρρέουν έως τον αδιάκοπο κύκλο κατεδάφισης και νέας οικοδόμησης, η ταινία εξερευνά τις πρακτικές κερδοφορίας.

Sneak peak στο 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με πέντε ντοκιμαντέρ και την αφίσα της διοργάνωσης

Ντοκιμαντέρ για σημαντικές προσωπικότητες και μια αφίσα δια χειρός του γνωστού εικαστικού Αλέξανδρου Ψυχούλη ανακοίνωσε η διοργάνωση του φεστιβάλ.

Αν σου άρεσε το 'Marty Supreme', τσέκαρε κι αυτές τις 12 ταινίες

Ήρωες που καλούνται να επιβιώσουν σε έναν αφιλόξενο κόσμο, ακολουθώντας τη δύσκολη πορεία προς το American Dream, που τους γεμίζει ηθικά διλήμματα. Ακριβώς όπως και ο χαρακτήρας του Τιμοτέ Σαλαμέ.

"Οι Δικοί μου Άνθρωποι": Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ-ύμνο στην αγάπη και το θάρρος

Στις 22 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από την The Film Group το ντοκιμαντέρ της Άννας Ρεζάν που φωτίζει τη λησμονημένη ιστορία των Ελλήνων Εβραίων.

Οι 10 καλύτερες σκηνές του Ντέιβιντ Λιντς

Βλέπουμε ξανά τα στιγμιότυπα της φιλμογραφίας του σκηνοθέτη που μας έμειναν αξέχαστα, με αφορμή τη σημερινή επέτειο της γέννησής του.

Ελληνικό box office: Ποιος θα σταματήσει τον "Καποδίστρια";

Η σινε-βιογραφία του πρώτου Έλληνα κυβερνήτη έχει κατεβάσει ταχύτητα, αλλά συνεχίζει να μην έχει εμπορικό αντίπαλο, φιλοδοξώντας να φτάσει τελικά τα 860.000 εισιτήρια του "Υπάρχω".