Πολ Λάβερτι και Ελία Σουλεϊμάν στο 27ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Δυο κορυφαίες προσωπικότητες του παγκόσμιου αρτ κινηματογράφου θα βρεθούν στην Αθήνα στα πλαίσια του αθηναϊκού φεστιβάλ παραδίδοντας δωρεάν masterclasses και δίνοντας το παρόν σε προβολές.

Πολ Λάβερτι και Ελία Σουλεϊμάν στο 27ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Δυο κορυφαίες προσωπικότητες του παγκόσμιου αρτ κινηματογράφου θα βρεθούν στην Αθήνα στα πλαίσια του αθηναϊκού φεστιβάλ παραδίδοντας δωρεάν masterclasses και δίνοντας παρόν σε προβολές. Πρώτος έρχεται στην πρωτεύουσα ο Ελία Σουλεϊμάν, ο Παλαιστίνιος ηθοποιός, σκηνοθέτης και καθηγητής που με το ιδιότυπο σινεμά έχει καταφέρει να φτάσει στο βάθος των σύνθετων πολιτικο-κοινωνικών θεμάτων της Μέσης Ανατολής. Την Παρασκευή 24/10, στη 1 το μεσημέρι, στο Βιβλιοπωλείο Ιανός, ο Σουλεϊμάν («Θεϊκή Παρέμβαση», «Το Χρονικό μιας Εξαφάνισης») θα μοιραστεί με το κοινό τα μυστικά της τέχνης του, σε ένα masterclass με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Την ίδια ημέρα στις 8.30 μ.μ. στον κινηματογράφο Άστυ, ο Παλαιστίνιος δεξιοτέχνης θα προλογίσει την ταινία του «Ο Χρόνος Που Απομένει» («The Time That Remains»).

Την επόμενη μέρα, τo Σάββατο 25/10 στις 12.30 το μεσημέρι, στο Auditorium του Ινστιτούτου Γκαίτε, την σκυτάλη παίρνει ο σεναριογράφος και μόνιμος συνεργάτης του αιχμηρού κοινωνικά Βρετανού σκηνοθέτη Κεν Λόουτς, Πολ Λάβερτι, ο οποίος θα παραδώσει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον masterclass σε σχέση με το κινηματογραφικό σενάριο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (6.15 μ.μ.) στον κινηματογράφο Άστυ, ο βραβευμένος Βρετανός σεναριογράφος, θα βρεθεί στην προβολή της ταινίας του «Το Όνομά Μου Είναι Τζο», την οποία επέλεξε και θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σακαρίδης, στο πλαίσιο του αφιερώματος «8 Έλληνες σκηνοθέτες επιλέγουν την αγαπημένη τους Ευρωπαϊκή ταινία». Μάλιστα, ο Πολ Λάβερτι θα παρευρεθεί και στην τελετή λήξης του 27ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, στις 8.30 μ.μ. στον κινηματογράφο Όπερα, όπου θα βραβευτεί από τη διοργάνωση για τη συνολική συνεισφορά του στον κινηματογράφο, και θα προλογίσει την πρεμιέρα της ταινίας του Κεν Λόουτς που έχει βασιστεί στο σενάριό του, «Jimmy’s Hall».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".