2 events που δεν πρέπει να χάσετε

«Σινεμά και ψυχανάλυση» και CineDoc επανέρχονται δριμύτερα.

2 events που δεν πρέπει να χάσετε

«Σινεμά και ψυχανάλυση» και CineDoc επανέρχονται δριμύτερα.

2 events που δεν πρέπει να χάσετε - εικόνα 1

Στo πλαίσιo της τακτικής ντοκιμαντερίστικης συνάντησής μας με τις επιλογές του CineDoc την Τετάρτη 22/10 στις 20.00 θα προβληθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31) η ελληνοϊταλική παραγωγή του 2014 «Greece, Days of Change» της Έλενας Ζερβοπούλου. Ήρωές της τρεις Έλληνες οι οποίοι στην καρδιά της κρίσης αποφασίζουν να δράσουν εναλλακτικά και να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Μετά την ταινία θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με τη σκηνοθέτιδα και τους πρωταγωνιστές.

Η σειρά κινηματογραφικών εκδηλώσεων «Σινεμά και ψυχανάλυση» επιστρέφει για έναν ακόμα ετήσιο κύκλο και μας καλεί την Κυριακή 19/10 στις 14.00 στον Δαναό (Λ. Κηφισίας 109), όπου θα προβληθεί το κλασικό αριστούργημα του Γιασουχίρο Όζου «Tokyo Story» (1953). Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με ομιλητές τους Ρεζινάλντ Μπλανσέ, ψυχαναλυτή, Πολίνα Αγαπάκη, σπουδάστρια της Ακαδημίας Κλινικών Σπουδών Αθηνών, Αργύρη Τσάκο, ψυχολόγο, και Κώστα Αϊβαλιώτη, ιδρυτή του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".