Ο Μικρός Νικόλας Πάει Διακοπές

2

Αποσπασματική, αλλά πολύχρωμα χαρωπή συνέχεια των περιπετειών του γνωστού σκανταλιάρη ήρωα, αυτήν τη φορά λιγότερη πιστή στο έργο των Γκοσινί - Σεμπέ.

Ο Μικρός Νικόλας Πάει Διακοπές

Ο μικρός Νικόλας φεύγει για τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί με τον πατέρα, τη μητέρα και τη γιαγιά του. Στο παραθαλάσσιο θέρετρο στο οποίο καταλύουν θα γνωρίσει καινούργιους φίλους αλλά και την Ιζαμπέλ, μια κοπέλα με γουρλωμένα μάτια που νομίζει πως οι γονείς του την προορίζουν για μέλλουσα γυναίκα του. Αποσπασματική, αλλά πολύχρωμα χαρωπή συνέχεια των περιπετειών του γνωστού σκανταλιάρη ήρωα, αυτήν τη φορά λιγότερη πιστή στο έργο των Γκοσινί - Σεμπέ.

Ο Μικρός Νικόλας Πάει Διακοπές - εικόνα 1

Η επιτυχία της πρώτης κινηματογραφικής περιπέτειας του μικρού Νικόλα, του... 55χρονου πλέον ήρωα των Ρενέ Γκοσινί και Ζαν-Ζακ Σεμπέ, επαναφέρει τον σκανταλιάρη Γάλλο στη μεγάλη οθόνη, αυτήν τη φορά έτοιμο για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Μαζί με τους γονείς και τη γιαγιά του θα καταλύσουν σε ένα παραλιακό θέρετρο, όπου ο ανέμελος πιτσιρίκος θα γνωρίσει καινούργιους φίλους αλλά και την Ιζαμπέλ, μια γουρλομάτα κοπέλα που νομίζει πως προορίζουν για μέλλουσα γυναίκα του.

Τα πράγματα φυσικά θα εξελιχτούν διαφορετικά απ’ ό,τι φαντάζεται, μέσα από μια σειρά αστείων, ανεκδοτολογικών βινιετών, τις οποίες ο Λορέν Τιράρ (του πρώτου «Μικρού Νικόλα») προσπαθεί να συγκολλήσει σε μια στοιχειώδη σεναριακή πλοκή. Σε αυτή συνεισφέρουν ένα φιλικό ζευγάρι, ένας φωνακλάς Ιταλός παραγωγός, η νυχτερινή απόδραση δύο ερωτευμένων και μια κεφάτη παρέα ανηλίκων που μεταφέρει αρκετά πιστά το πνεύμα των Γκοσινί και Σεμπέ. Στο «βάθος πεδίου» η μικροαστική γαλλική νοοτροπία κριτικάρεται μάλλον επιδερμικά, ενώ διασκεδαστικές είναι οι σινεφίλ αναφορές – από το «Ψυχώ» και τη «Λάμψη» μέχρι τον Φελίνι και τις ­«Διακοπές του Κυρίου Ιλό».

Γαλλία. 2014. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Μικρός Νικόλας Πάει Διακοπές

Les Vacances du Petit Nicolas
2
  • Κωμωδία
  • 2014
  • Διάρκεια: 97 '
  • Λόρεν Τιράρ

Ο μικρός Νικόλας φεύγει για τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί με τον πατέρα, τη μητέρα και τη γιαγιά του. Στο παραθαλάσσιο θέρετρο στο οποίο καταλύουν θα γνωρίσει καινούργιους φίλους αλλά και την Ιζαμπέλ, μια κοπέλα με γουρλωμένα μάτια που νομίζει πως οι γονείς του την προορίζουν για μέλλουσα γυναίκα του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.