Palo Alto

2

Όλα τα cool και χαλαρά κλισέ του ανεξάρτητου σινεμά στην υπηρεσία μιας ελάχιστα πρωτότυπης ιστορίας ενηλικίωσης, βασισμένης σε διηγήματα του Τζέιμς Φράνκο.

Palo Alto

Η ντροπαλή κι ευαίσθητη Έιπριλ διχάζεται ανάμεσα στο πάθος που νιώθει για το μεγαλύτερο σε ηλικία προπονητή της και τη συμπάθεια για τον εσωστρεφή συμμαθητή της Τέντι, ο οποίος είναι ερωτευμένος μαζί της. Όλα τα cool και χαλαρά κλισέ του ανεξάρτητου σινεμά στην υπηρεσία μιας ελάχιστα πρωτότυπης ιστορίας ενηλικίωσης, βασισμένης σε διηγήματα του Τζέιμς Φράνκο.

Palo Alto - εικόνα 1

Ο Τζέιμς Φράνκο, ο πλέον πολυάσχολος κινηματογραφάνθρωπος του πλανήτη, είναι ανακατεμένος σε τουλάχιστον 20 φετινές ταινίες! Παράλληλα ο πολυτάλαντος σταρ συμμετέχει σε εκθέσεις ζωγραφικής και γράφει βιβλία, όπως η συλλογή ως επί το πλείστον αυτοβιογραφικών διηγημάτων «Palo Alto» το 2010. Διασκευάζοντας σεναριακά μερικά από αυτά μαζί με την εγγονή του Φράνσις Κόπολα Τζία (κόρη του Τζιαν-Κάρλο), πρωταγωνιστεί σε μια off mainstream ιστορία ενηλικίωσης δύο εφήβων, οι οποίοι προσπαθούν να προσανατολιστούν συναισθηματικά σε μια χαοτική σχολική και οικογενειακή καθημερινότητα.
Χαλαρό ύφος, casual συμπεριφορές, έμφαση στις μικρές και αμήχανες στιγμές – τα αφηγηματικά τρικ μιας κινηματογραφικά «ανεξάρτητης» προσέγγι­σης των αμέτρητων «βγαλμένων από την αμερικανική ζωή» ιστοριών, τα οποία εδώ μοιάζουν χαριτωμένα έως κι ευρηματικά, στην πραγματικότητα όμως δεν ξεφεύγουν από τη μανιέρα, που στο τέλος της ημέρας δεν απέχει πολύ από αυτήν της τυπικής ρομαντικής κομεντί. Απλώς τα κλισέ του «Palo Alto» είναι πιο έξυπνα μεταμφιεσμένα, οι ανήλικοι ήρωές λιγότερο καλουπωμένοι και οι δραματικές κορυφώσεις πιο ψύχραιμες, κάνοντας την (όποια) διαφορά.

ΗΠΑ. 2013. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Palo Alto

2
  • Δραματική
  • 2013
  • Διάρκεια: 100 '
  • Τζία Κόπολα

Η ντροπαλή κι ευαίσθητη Έιπριλ διχάζεται ανάμεσα στο πάθος που νιώθει για το μεγαλύτερο σε ηλικία προπονητή της και τη συμπάθεια για τον εσωστρεφή συμμαθητή της Τέντι, ο οποίος είναι ερωτευμένος μαζί της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.