Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες

2,5

Θεαματικότερη συνέχεια του περσινού animation, με συνταγογραφημένο μεν σενάριο, έντονα οικολογικά και θετικά κοινωνικά μηνύματα δε.

Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες

Ο Ντάστι, το ψεκαστικό αεροπλάνο που μεταμορφώθηκε σε εναέριο πρωταθλητή, αποσύρεται από τους αγώνες λόγω μόνιμης μηχανικής βλάβης. Αναγκάζεται να ξεκινήσει μια δεύτερη καριέρα ως πυροσβεστικό, ανακαλύπτοντας την αλτρουιστική και ηρωική πλευρά του. Θεαματικότερη συνέχεια του περσινού animation, με συνταγογραφημένο μεν σενάριο, έντονα οικολογικά και θετικά κοινωνικά μηνύματα δε.

Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες - εικόνα 1

Ξεκινώντας ως spin off (σίκουελ με άλλους ήρωες) των «Αυτοκινήτων», τα «Αεροπλάνα» προορίζονταν αρχικά από την Disney για straight-to-DVD διανομή. Η αλλαγή της ιδέας αποδείχτηκε ευφυής, καθώς η ταινία επέστρεψε με 220 εκατ. από τα παγκόσμια ταμεία και τώρα ο Ντάστι, το πρώην ψεκαστικό αεροπλανάκι, είναι έτοιμος να καταλάβει ξανά τους αιθέρες. Μόνο που η θριαμβευτική αγωνιστική καριέρα του τελειώνει άδοξα, όταν ένα μόνιμο μηχανικό πρόβλημα τον αναγκάζει να αποσυρθεί πρόωρα. Δεν έχει άλλη λύση από το να ξεκινήσει μια δεύτερη καριέρα ως πυροσβεστικό, δίνοντας έτσι στα «Αεροπλάνα 2» την ευκαιρία να προωθήσουν στο νεανικό κοινό μια ρεαλιστική όσο και τολμηρή –καθότι μάλλον αντιεμπορική– ­εικόνα του ηρωισμού. Με μεγαλύτερο προϋπολογισμό από την πρώτη ταινία, ο επί χρόνια συνεργάτης της Disney Ρόμπερτς Γκάναγουεϊ («Τίνκερμπελ: Το Μυστικό των Νεραϊδοφτερών») δημιουργεί έναν πειστικό­ καρτουνίστικο κόσμο καπνού και φωτιάς, εκμεταλλεύεται τις εναέριες δυνατότητες του 3D και σκηνοθετεί με κέφι μια θεαματικότερη συνέχεια του περσινού animation, με εντελώς συνταγογραφημένο σενάριο μεν, έντονα οικολογικά και θετικά κοινωνικά μηνύματα δε.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 83΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες

Planes: Fire & Rescue
2,5
  • Animation
  • 2014
  • Διάρκεια: 83 '
  • Ρόμπερτς Γκάναγουεϊ

Ο Ντάστι, το ψεκαστικό αεροπλάνο που μεταμορφώθηκε σε εναέριο πρωταθλητή, αποσύρεται από τους αγώνες λόγω μόνιμης μηχανικής βλάβης. Αναγκάζεται να ξεκινήσει μια δεύτερη καριέρα ως πυροσβεστικό, ανακαλύπτοντας την αλτρουιστική και ηρωική πλευρά του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.

"Ίχνη αιωνιότητας: Θόδωρος Αγγελόπουλος": Μια ημερίδα για το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη

Στην ημερίδα θα παρουσιάσουν κεντρικές εισηγήσεις των Βρασίδα Καραλή και Sylvie Rollet που έχουν μελετήσει σε βάθος το καλλιτεχνικό έργο και τη γλώσσα του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη.