Αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε από σήμερα στους αθηναϊκούς κινηματογράφους

Η καινούρια κινηματογραφική σεζόν μπαίνει με τον Τζον Φαβρό να μαγειρεύει γκουρμέ λιχουδιές, την Κάμερον Ντίαζ να αναζητά απεγνωσμένα ένα «ενήλικου» περιεχομένου DVD, τον Σιλβέστερ Σταλόνε να ξαναμαζεύει την παρέα των «Αναλώσιμων» και δυο κλασικές, ασπρόμαυρες επανεκδόσεις.

Αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε από σήμερα στους αθηναϊκούς κινηματογράφους

Η καινούρια κινηματογραφική σεζόν μπαίνει με τον Τζον Φαβρό να μαγειρεύει γκουρμέ λιχουδιές, την Κάμερον Ντίαζ να αναζητά απεγνωσμένα ένα «ενήλικου» περιεχομένου DVD, τον Σιλβέστερ Σταλόνε να ξαναμαζεύει την παρέα των «Αναλώσιμων» και δυο κλασικές, ασπρόμαυρες επανεκδόσεις.

Αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε από σήμερα στους αθηναϊκούς κινηματογράφους - εικόνα 1

Σεφ
Ηθοποιός («Ο Λύκος της Wall Street»), αλλά και σκηνοθέτης («Iron Man»), ο Τζον Φαβρό φέρνει στη μεγάλη οθόνη ένα προσωπικό κινηματογραφικό σχέδιο ζωής, υποδυόμενος έναν πετυχημένο σεφ ο οποίος, μέσα από μια σειρά απροσδόκητων ανατροπών, πρέπει να αναθεωρήσει τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική του ζωή. Δίπλα του, σε σύντομες, αλλά… πικάντικες εμφανίσεις, οι Σκάρλετ Γιόχανσον, Ντάστιν Χόφμαν και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.



Οι Αναλώσιμοι 3
Αυτή τη φορά είναι προσωπικό. Παρ’ όλα αυτά, ο Μπάρνεϊ Ρος δεν θα αντιμετωπίσει μόνος του τον πρώην συμμαχητή του Κόνραντ Στόουνμπανκς, καθώς η παρέα των γερο-αναλώσιμων μεγαλώνει διαρκώς από σίκουελ σε σίκουελ. Έτσι, δίπλα στους Σιλβέστερ Σταλόνε, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Τζέισον Στέιθαμ, Τζετ Λι και Ντολφ Λούντγκρεν προστίθενται τώρα οι Χάρισον Φορντ, Μελ Γκίμπσον, Αντόνιο Μπαντέρας και Γουέσλι Σνάιπς.



Sex Tape: Μια Τρελή Βραδιά
Δέκα χρόνια μετά τη γνωριμία τους, η ερωτική σχέση των Τζέι και Άνι χρειάζεται επειγόντως ανανέωση. Έτσι, αποφασίζουν να γυρίσουν τη δική τους ερωτική ταινία, αλλά ένα λάθος κλικ τη στέλνει σε λάθος «χέρια», έτοιμα να τη μετατρέψουν σε παγκόσμιο διαδικτυακό θέαμα. Η ξεκαρδιστική τους κούρσα να προλάβουν το κακό χάρισε στους Κάμερον Ντίαζ και Τζέισον Σίγκελ μια ακόμα επιτυχία στο αμερικανικό box office.



Laura
Όσκαρ φωτογραφίας (και άλλες τέσσερις υποψηφιότητες) για ένα από τα πιο στιλάτα, ατμοσφαιρικά και τολμηρά φιλμ νουάρ της χρυσής χολιγουντιανής εποχής, με τον ντετέκτιβ Ντάνα Άντριους να ερωτεύεται μια… δολοφονημένη γυναίκα (η πανέμορφη Τζιν Τίρνεϊ). Εφάμιλλο των (ψυχαναλυτικών) χιτσκοκικών αριστουργημάτων και «ντυμένο» με ένα κορυφαίο, αξέχαστο σάουντρακ.



Kapo
Ο Ιταλός σκηνοθέτης Τζίλο Ποντεκόρβο, ο οποίος έξι χρόνια αργότερα θα γίνει παγκόσμια γνωστός με τη «Μάχη του Αλγερίου», υπογράφει το 1960 ένα σκληρό, συγκινητικό ασπρόμαυρο δράμα πάνω στο Ολοκαύτωμα και την ιστορία μιας αιχμάλωτης Εβραιοπούλας. Πολλά διεθνή βραβεία και υποψηφιότητα για Ξενόγλωσσο Όσκαρ.



Enemy. Ο Άνθρωπος Αντίγραφο
Φέρνοντας στο νου το σουρεαλιστικό κόσμο του Μπουνιουέλ, τους ψυχαναλυτικούς εφιάλτες του Ντέιβιντ Λιντς και τα σκοτεινά θρίλερ του Ντέιβιντ Φίντσερ, ο Ντενίς Βιλνέβ («Μέσα Από τις Φλόγες», «Prisoners») μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Πορτογάλου νομπελίστα Ζοζέ Σαραμάγκου «Ο άνθρωπος αντίγραφο». Με τον Τζέικ Τζίλενχαλ σε διπλό ρόλο, να ερμηνεύει έναν καθηγητή ιστορίας που ζει μια αδιάφορη, ρουτινιάρικη ζωή μέχρι που συναντά - σε μια ταινία – το σωσία του, ένα δευτεροκλασάτο ηθοποιό τον οποίο επιχειρεί να συναντήσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".