«Σουπερχόνδριος»: Είναι ο Ντάνι Μπουν ο Λουί ντε Φινές της γενιάς του;

Ο 48χρονος σταρ γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στον «Σουπερχόνδριο», παρουσιάζοντας ακόμη ένα κινηματογραφικό one-man-show που έσπασε τα ταμεία στη Γαλλία. Ο Ντάνι Μπουν συνεχίζει με σταθερά βήματα να χτίζει μια κωμική καριέρα, η οποία ξεπερνά πλέον τα σύνορα της χώρας του.

«Σουπερχόνδριος»: Είναι ο Ντάνι Μπουν ο Λουί ντε Φινές της γενιάς του;

Ο 48χρονος σταρ γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στον «Σουπερχόνδριο», παρουσιάζοντας ακόμη ένα κινηματογραφικό one-man-show που έσπασε τα ταμεία στη Γαλλία. Ο Ντάνι Μπουν συνεχίζει με σταθερά βήματα να χτίζει μια κωμική καριέρα, η οποία ξεπερνά πλέον τα σύνορα της χώρας του.

«Σουπερχόνδριος»: Είναι ο Ντάνι Μπουν ο Λουί ντε Φινές της γενιάς του; - εικόνα 1

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια συνήθως αφήνουν διάφορων ειδών κουσούρια. Στον Ντάνι Μπουν –ή κατά κόσμον Ντανιέλ Χαμιντού– ευτυχώς έμεινε το χιούμορ. Εξαιτίας της σχέσης της μητέρας του με έναν πολύ μεγαλύτερό της σε ηλικία Αλγερινό αλλά και της απροσδόκητης εγκυμοσύνης της, ο παππούς του έκοψε κάθε επαφή μαζί του προτού καν γεννηθεί. Τα προβλήματα στη σχέση των γονιών­ του τον ανάγκασαν να εφευρίσκει συνεχώς τρόπους για να φτιά­ξει το κέφι της μητέρας του.
Άσος στις μιμήσεις και στον αυτοσχεδιασμό, ο Ντανιέλ εκδήλωσε από μικρός το αυθεντικό κωμικό ταλέντο του. Το 1992 έκανε ένα μεγάλο βήμα αναγνώρισης εμφανιζόμενος στο τηλεοπτικό σόου του Πατρίκ Σεμπαστιάν. Σχεδόν από την αρχή της καριέρας του αυτοονομάστηκε Ντάνι Μπουν από τον ήρωα της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς «Ντάνιελ Μπουν», με πρωταγωνιστή τον Φες Πάρκερ. Ο νεαρός κωμικός εκμεταλλεύτηκε τη χαρακτηριστική φυσιογνωμία του, που χαράσσεται μεμιάς στη μνήμη των θεατών, αλλά και τα σκετσάκια που κατεβάζει το κοφτερό κωμικό μυαλό του και αφορούν κυρίως τα ισχυρά πολιτισμικά στερεότυπα που εξακολουθούν να υπάρχουν στη Γαλλία.
Μπορεί τα stand up shows του να κάνουν πάταγο, αλλά η κινηματογραφική αναγνώρισή του άργησε. Σε ηλικία 39 ετών εμφανίστηκε στην ευρωπαϊκή υπερπαραγωγή­ «Καλά Χριστούγεννα», ενώ μία χρονιά αργότερα, το 2006, πρωταγωνίστησε στην κωμωδία «Ο Κολλητός Μου» δίπλα στον φτασμένο σταρ Ντανιέλ­ Οτέιγ. Η πρώτη του σκηνοθετική προσπάθεια με το «Σπίτι της Ευτυχίας» ­κινήθηκε στην απόλυτη μετριότητα, ενώ η δεύτερη απόπειρά του ήταν και η εμπορικά φαρμακερή­ για τον Ντάνι Μπουν. Το 2008 έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στο «Είναι Τρελοί Αυτοί οι Βόρειοι», μια απολαυστική σάτιρα πάνω στις προκαταλήψεις που υπάρχουν για τον γαλλικό Βορρά, σπάζοντας κάθε εισπρακτικό ρεκόρ στη πατρίδα του με 20,5 εκατ. εισιτήρια! ­Έχοντας μετατραπεί σε σούπερ σταρ στη Γαλλία και σε έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς σε ολόκληρη την Ευρώπη, από εκεί και πέρα ο Ντάνι Μπουν πρωταγωνιστεί σε μια σειρά από φιλόδοξες παραγωγές. Από το «MicMacs: Μικροαπατεώνες στα Δύσκολα» του Ζαν-Πιέρ Ζενέ και το τρίτο προσωπικό του project «Nothing to Declare» μέχρι την κομεντί «Γάμος σε Δόσεις» του Πασκάλ Σομέιγ, ο Ντάνι Μπουν χτίζει αργά και μεθοδικά μια καριέρα πάνω σε στερεές βάσεις, χωρίς να πέφτει στην παγίδα της υπερεκμετάλλευσης της εμπορικής του αξίας.
Τώρα ο 48χρονος σταρ οργανώνει άλλη μία «τρικολόρ» κωμική επίθεση με τον «Σουπερχόνδριο», το ξεκαρδιστικό πορτρέτο ενός στρυφνού μεσήλικου που πάσχει από ακραία αρρωστοφοβία. Θα είναι τελικά ο έρωτας η γλυκιά γιατρειά για τις νευρώσεις του; Όποια κι αν είναι η έκβαση της νέας ταινίας του, πάντως, ο Ντάνι Μπουν βρίσκεται στην εμπορική κωμική κορυφή του γαλλικού σινεμά και δεν φαίνεται να πάσχει από... υψοφοβία.

Περισσότερες πληροφορίες

Σουπερχόνδριος

Supercondriaque
2
  • Κωμωδία
  • 2014
  • Διάρκεια: 107 '
  • Ντάνι Μπουν

Ο 39χρονος εργένης Ρομάν πάσχει από αρρωστοφοβία. Όταν χάνει ξαφνικά τον καλύτερό του φίλο από ανεύρυσμα, ο μεσήλικας κρεμιέται από το μοναδικό άνθρωπο που εξακολουθεί να του μιλάει, τον γιατρό Ντιμίτρι Ζβένκα. Ο ανυπόφορος Ρομάν θα φέρει γρήγορα στα όριά του τον Ντιμίτρι, ο οποίος πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος για να ξεφορτωθεί τον σούπερ νευρωτικό ασθενή του είναι να του βρει γυναίκα. Η αναζήτηση κατάλληλων συντρόφων για τον μεσήλικα εργένη αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από δύσκολη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.