Τρέιλερ «Νορβηγία»: Όταν οι βρικόλακες χορεύουν ντίσκο

Δείτε το τρέιλερ του μεγάλου μήκους ντεμπούτου του Γιάννη Βεσλεμέ που κάνει πρεμιέρα στο 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κάρλοβι Βάρι.

Τρέιλερ «Νορβηγία»: Όταν οι βρικόλακες χορεύουν ντίσκο

Τον χειμώνα του 1984 η Ελλάδα μπορεί στην πραγματικότητα να ζούσε μια εποχή πασοκικής ευδαιμονίας και μεταπολιτευτικού παροξυσμού, όμως ο Γιάννης Βεσλεμές μας μεταφέρει με το μεγάλο μήκους ντεμπούτο του «Νορβηγία» σε μια εναλλακτική πραγματικότητα. Βουτηγμένο στο σκοτάδι, λερωμένο με αίμα και στολισμένο με ντισκομπάλα και βρομόλογα, το τρέιλερ της ταινίας έχει την αισθητική ενός νουάρ μετα-βαμπιρικού φιλμ. Ο Βαγγέλης Μουρίκης -έχοντας μάλλον το χειρότερο κούρεμα της μακρόχρονης κινηματογραφικής του καριέρας- ερμηνεύει τον βρικόλακα Ζανό που βγαίνει τσάρκα στην Αθήνα των 80s για αίμα, αλκοόλ και σεξ. Οι πρώτες εικόνες από την «Νορβηγία» δείχνουν ότι ο Γιάννης Βεσλεμές φιλοδοξεί να παρουσιάσει μια πειραγμένη ταινία είδους με ένα sui generis στυλιζάρισμα που σπάνια βλέπουμε στο δραματόπληκτο ελληνικό σινεμά. Εκτός από τον Βαγγέλη Μουρίκη στην ταινία εμφανίζονται η Αλεξία Καλτσίκη, ο Μάρκος Λεζές, η Σόφη Ζαννίνου, ο Βασίλης Καμίτσης, ο Γιάννης Μποσταντζόγλου και ο Ντάνιελ Μπόλντα.

Η Νορβηγία κάνει πρεμιέρα στο 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κάρλοβι Βάρι το οποίο ξεκινά στις 4 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουλίου. Η ταινία διαγωνίζεται στο τμήμα The East of the West. Παρακάτω ακολουθεί η επίσημη σύνοψη του φιλμ και το τρέιλερ της ταινίας.

«1984. Ο Ζανό φτάνει πρώτη φορά στην πόλη. Φωτοφοβικός, βρικόλακας, δεινός χορευτής, καίγεται, σκορπίζεται, χαραμίζεται σε μια Αθήνα που δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη. Και το μόνο που θέλει είναι ένα “ζεστό κορίτσι”. Στη Ντίσκο Ζαρντόζ, ένα καταγώγιο, άντρο παρανόμων, συναντά την πόρνη Αλίκη και τον Νορβηγό ντίλερ Πήτερ. Μαζί τους αναλαμβάνει μια ύποπτη δουλειά που τον οδηγεί στο βουνό της Πάρνηθας, στα έγκατα της γης, στο βασίλειο του Μαθουσάλα. Η Νορβηγία φοράει παπούτσια γυαλιστερά, χορεύει ανάμεσα σε πολύχρωμα καθάρματα και δαγκώνει μόνο όποτε αυτή θελήσει. “Η Νορβηγία κατεβαίνει στη Μεσόγειο”».

Norway Teaser from Horsefly productions on Vimeo.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.