Το Τραγούδι της Καρδιάς μου

2

Χιλιοϊδωμένη feelgood συνταγή αισιόδοξων μηνυμάτων και καλοσυνάτων συναισθημάτων, εκτελεσμένη επαγγελματικά από ένα πρώτης κλάσης ερμηνευτικό επιτελείο.

Το Τραγούδι της Καρδιάς μου

Ο γκρινιάρης και μονόχνοτος Άρθουρ συμπαραστέκεται καρτερικά στην καρκινοπαθή σύζυγό του Μάριον, δεν μπορεί όμως να συμμεριστεί το πάθος της για το τραγούδι και την κοπιώδη συμμετοχή της στις δραστηριότητες της τοπικής γεροντοχορωδίας. Χιλιοϊδωμένη feelgood συνταγή αισιόδοξων μηνυμάτων και καλοσυνάτων συναισθημάτων, εκτελεσμένη επαγγελματικά από ένα πρώτης κλάσης ερμηνευτικό επιτελείο.

Το Τραγούδι της Καρδιάς μου - εικόνα 1

Επειτα από τρία θρίλερ («Λονδίνο-Μπράιτον», «The Cottage», «Cherry Tree Lane»), ο 41χρονος Βρετανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Πολ Άντριου Γουίλιαμς αλλάζει απότομα αφηγηματική ρότα και υπογράφει ένα τρίτης ηλικίας δράμα, το οποίο προσπαθεί να αντλήσει αισιόδοξα μηνύματα και καλοσυνάτα συναισθήματα μέσα από την οδό της απώλειας. Παράξενη απόφαση, καθώς από ένα ατμοσφαιρικό κινηματογραφικό είδος περνά σε ταινία σεναρίου και χαρακτήρων, την οποία χειρίζεται προσεκτικά μεν, απρόσωπα και μάλλον προβλέψιμα δε. Βασικός ήρωας είναι ο γκρινιάρης και μονόχνοτος Άρθουρ, ο οποίος συμπαραστέκεται στην καρκινοπαθή σύζυγό του Μάριον, δεν μπορεί όμως να συμμεριστεί το πάθος της για το τραγούδι και την κοπιώδη συμμετοχή της στις δραστηριότητες της τοπικής γεροντο-χορωδίας.
Η αντίθεση του δύστροπου Άρθουρ με τους αντισυμβατικούς χορωδούς (που τραγουδούν μέχρι hip hop και «Let’s talk about sex»), η ψυχρή σχέση με τον γιο του, η γλυκόπικρη κληρονομιά της Μάριον κι ένας διαγωνισμός τραγουδιού θα γεννήσουν αστείες, δραματικές και συγκινητικές στιγμές, ελάχιστες εκ των οποίων δεν τις βλέπουμε να έρχονται από μίλια μακριά. Η συγκεκριμένη feelgood συνταγή αποδεικνύεται χιλιοϊδωμένη, εκτελείται όμως από ένα πρώτης κλάσης ερμηνευτικό επιτελείο, το οποίο χειρίζεται τους σχηματικά γραμμένους ρόλους του με συναισθηματικό ρεαλισμό – τουλάχιστον αυτόν ο Πολ Άντριου Γουίλιαμς τον προστατεύει ως κόρη οφθαλμού.
Μ. Βρετανία. 2012. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: FILMTRADE.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Τραγούδι της Καρδιάς μου

Song for Marion
2
  • Δραματική
  • 2012
  • Διάρκεια: 93 '
  • Πολ Άντριου Γουίλιαμς

Ο γκρινιάρης και μονόχνοτος Άρθουρ συμπαραστέκεται καρτερικά στην καρκινοπαθή σύζυγό του Μάριον, δεν μπορεί όμως να συμμεριστεί το πάθος της για το τραγούδι και την κοπιώδη συμμετοχή της στις δραστηριότητες της τοπικής γεροντοχορωδίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
27/04/2024

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.