Transformers 4: Εποχή Αφανισμού

1

Με ακόμη περισσότερα εφέ και κακό, η δεύτερη «Transformers» τριλογία ξεκινά –σαν να μην πέρασε μια μέρα–, έτοιμη να κατακτήσει ξανά το multiplex νεανικό κοινό (και μόνο).

Transformers 4: Εποχή Αφανισμού

Ένας Τεξανός ιδιόρρυθμος μηχανικός και η κόρη του συνεργάζονται με τον Όπτιμους Πράιμ και τα καταδιωκόμενα από την αμερικανική κυβέρνηση Ότομποτς για να σταματήσουν μια σκοτεινή συνωμοσία που απειλεί τον πλανήτη μας. Με ακόμη περισσότερα εφέ και κακό, η δεύτερη «Transformers» τριλογία ξεκινά –σαν να μην πέρασε μια μέρα–, έτοιμη να κατακτήσει ξανά το multiplex νεανικό κοινό (και μόνο).

Transformers 4: Εποχή Αφανισμού - εικόνα 1

Έχοντας, κατά τα λεγόμενά του, ολοκληρώσει την πρώτη «Transformers» τριλογία του, ο Μάικλ Μπέι αγκαζάρει τον Μαρκ Γουόλμπεργκ στη θέση του Σάια ΛαΜπεφ και βάζει μπρος τη δεύτερη, σαν να μην πέρασε μια μέρα. Σεναριακά έχουν, υποτίθεται, περάσει τέσσερα χρόνια από τη μάχη που ισοπέδωσε το Σικάγο και τα Ότομποτς έχουν βγει στην παρανομία, καθώς ειδικές στρατιω­τικές μονάδες τα κυνηγούν και τα εξοντώνουν σε μυστική συμφωνία με μια σκοτεινών προθέσεων εξωγήινη φυλή transformers. Ένας Τεξανός ιδιόρ­ρυθμος μηχανικός και η κόρη του ανακαλύπτουν τον κρυμμένο Όπτιμους Πράιμ, τον βοηθούν να ξεφύγει από τους διώκτες του και μαζί αναλαμβάνουν να σώσουν για άλλη μία φορά το ανθρώπινο­ γένος, αφού πρώτα κάνουν και πάλι ρημαδιό το Σικάγο και στη συνέχεια τη Σανγκάη – καθώς τα κινεζάκια είναι πλέον και αυτά ένα σοβαρότατα υπολογίσιμο εμπορικά target group.
Εξελίσσοντας τη συνταγή του μόνο στις λεπτομέρειες, ο Μάικλ Μπέι ελαττώνει τα slow motion με φόντο το ηλιοβασίλεμα, επιστρατεύει όμως και πάλι μια ξανθιά με καυτά σορτς, δύο ανταγωνιστικούς αντρικούς χαρακτήρες (πατέρας και «γαμπρός»), έναν τόνο ειδικών οπτικών εφέ, ατελείωτες σκηνές σιδεροκαταστροφής, αμέτρητα ντεσιμπέλ κι ένα εφηβικής κοπής χιούμορ που υποτίθεται πως απενοχοποιεί τις αμέτρητες, σχεδόν τρίωρης διάρκειας απιθανότητες. Ομάδα που κερδίζει (2,7 δισ. δολάρια οι εισπράξεις της τριλογίας), χαζή είναι να αλλάξει;

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 165΄. Διανομή: UIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Transformers 4: Εποχή Αφανισμού

Transformers 4: Age of Extinction
1
  • Περιπέτεια
  • 2014
  • Διάρκεια: 157 '
  • Μάικλ Μπέι

Ένας Τεξανός ιδιόρρυθμος μηχανικός και η κόρη του συνεργάζονται με τον Όπτιμους Πράιμ και τα καταδιωκόμενα από την αμερικανική κυβέρνηση Ότομποτς για να σταματήσουν μια σκοτεινή συνωμοσία που απειλεί τον πλανήτη μας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
25/04/2024

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.