Air America

Το 1969 στο Λάος, η C.Ι.A., έχει εγκαταστήσει μια μυστική αεροπορική βάση, που προμηθεύει με όπλα, τρόφιμα και φάρµακα τους αντικομμουνιστές αντάρτες.

Air America

AIR AMERICA

Το 1969 στο Λάος, η C.Ι.A., έχει εγκαταστήσει μια μυστική αεροπορική βάση, που προμηθεύει με όπλα, τρόφιμα και φάρµακα τους αντικομμουνιστές αντάρτες. Επίσημα η Αμερική δεν συμμετέχει στον πόλεμο, γι' αυτό και οι πιλότοι είναι ιδιώτες μισθοφοροι, που ασχολούνται παράλληλα με λαθρεμπόριο όπλων και ηρωίνης. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο κυνικός Μελ Γκίμπσον, που επιδιώκει τη γερή μπάζα για ν' αποσυρθεί, και ο νεαρός Ρόμπερτ Ντάουνι, που ευαισθητοποιείται μπροστά στο θέαμα της διαφθοράς που βλέπει γύρω του και αναζητά κάποια ιδανικά για στήριγμα. Με δεδομένο το ότι η ταινία δεν είναι πολεμική περιπέτεια προπαγανδιστικού χαρακτήρα στο στιλ του «Ράμπο» και του «Τοπ Γκαν» αλλά η ρεαλιστική καταγραφή της επικίνδυνης και ταυτόχρονα μίζερης ζωής μιας ομάδας πιλότων που θυμίζουν τις αρσενικές κοινότητες στα έργα του Χοκς, θα περιμέναμε σίγουρα κάτι καλύτερο από αυτή την άνευρη και πλαδαρή παραγωγή. Παρά τις εντυπωσιακές σκηνές με κασκαντέρ, η ταινία ποτέ δεν απογειώνεται, το σενάριο κάνει νερά, οι εσωτερικοί ρυθμοί είναι αργοί, οι δεύτεροι ρόλοι ανύπαρκτοι και το ντουέτο Γκίμπσον - Ντάουνι καθόλου πειστικό.
ΕΛΚΕ. ΑΙR AMERICA. 1990 (Χρ). Περιπέτεια με τους Μελ Γκίμπσον, Ρόμπερτ Ντάουνι, Νάνσι Τρέιβις.

Περισσότερες πληροφορίες

Air America

AIR AMERICA
  • Περιπέτεια
  • 1990
  • Διάρκεια: 113 '
  • Ρ.Σπότισγουντ

Οι περιπέτειες δύο πιλότων που δουλεύουν σε μια αεροπορική εταιρεία στο Λάος του 1969 και που στην πραγματικότητα είναι μισθοφόροι της ΣΙΑ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Μην Ανοίγεις την Πόρτα

Η πρώτη ταινία των Unboxholics είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με υποβλητική ατμόσφαιρα, αλλά ελάχιστο ψαχνό. Δραματικά ισχνό και σκηνοθετημένο μονότονα, κορυφώνεται χωρίς την παραμικρή έκπληξη.

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.