Το Λάθος Αστέρι

1,5

Δακρύβρεχτο μελόδραμα με γενναίες δόσεις γλυκόπικρου χιούμορ, βασισμένο σε ένα νεανικό μπεστ σέλερ.

Το Λάθος Αστέρι

Η 16χρονη Χέιζελ γνωρίζει σε μια ομάδα υποστήριξης καρκινοπαθών τον Γκας και ξεκινά μαζί του μια ζεστή φιλία, την οποία διστάζει να εξελίξει σε ερωτική σχέση εξαιτίας της ασθένειάς της. Δακρύβρεχτο μελόδραμα με γενναίες δόσεις γλυκόπικρου χιούμορ, βασισμένο σε ένα νεανικό μπεστ σέλερ.

Το Λάθος Αστέρι - εικόνα 1

Μετά την αποτυχία του «Eragon» και την επιτυχία του «Λυκόφωτος», ο παραγωγός Γουίκ Γκόντφρι δεν δίστασε να ποντάρει σε άλλο ένα νεανικό λογοτεχνικό μπεστ σέλερ (ακολουθεί και η σειρά του «Maze Runner»), το εκδοτικό σουξέ του 2012 «Το λάθος αστέρι» του Τζον Γκριν. Ένα καινούργιο «Love Story» με στόχο το κοριτσίστικο κοινό, το βιβλίο έχει για ηρωίδα τη 16χρονη­ Χέιζελ, η οποία γνωρίζει τον Γκας σε μια ομάδα υποστήριξης καρκινοπαθών. Αισιόδοξος κι εξωστρεφής, μοιάζει να έχει συμβιβαστεί απόλυτα με το κομμένο από το γόνατο και κάτω πόδι του. Βαριά άρρωστη και σε πειραματική θεραπεία εκείνη, ξεκινά μαζί του μια ζεστή φιλία, την οποία διστάζει να εξελίξει σε ερωτική σχέση εξαιτίας της ασθένειάς της.
Βαρύ, μα συγκινητικό το θέμα­, στα χέρια του Γκριν αλλά και του 35χρονου σκηνοθέτη Τζος Μπουν («Όλα για την Αγάπη», με τους Γκρεγκ Κινίαρ και Τζένιφερ Κόνελι) ξεκινά σε «κόντρα τέμπο» – σαν μια αντισυμβατική ρομαντική κομεντί.

Το Λάθος Αστέρι - εικόνα 2

Με την εκφραστική­ Σάιλιν Γούντλι («Οι Απόγονοι», «Η Τριλογία της Απόκλισης: Οι Διαφορετικοί») να προσθέτει έστω κι ελάχιστο βάθος σε έναν προκάτ­ ρόλο, το φιλμ προχωρά αντιμετωπίζοντας με ελαφρότητα τη δυσοίωνη μοίρα των ηρώων του, η οποία θα περάσει δυναμικά σε πρώτο πλάνο όταν τα χιουμοριστικά πολεμοφόδια λιγοστέψουν και το δράμα, ως παράγοντας συναισθηματικού σασπένς, επιστρατευτεί άρον άρον. Με το που το νεαρό ζευγάρι πατήσει το πόδι του στο φωτογενές Άμστερνταμ, το «Λάθος Αστέρι» κάνει την απόλυτα μελό, συμβατική, αλλά εμπορικότατα δακρύβρεχτη στροφή, ολοκληρώνοντας τη σχέση Χέιζελ - Γκας, ζωής - θανάτου και ασυμβίβαστου πάθους - ορθολογικών συμβιβασμών με τον πλέον προβλέψιμο, διδακτικό και αμπελοφιλοσοφημένο (το «The fault in our stars» είναι παρμένο από τον σαιξπηρικό «Άμλετ») τρόπο.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 125΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Λάθος Αστέρι

The Fault in Our Stars
1,5
  • Δραματική
  • 2014
  • Διάρκεια: 125 '
  • Τζος Μπουν

Η 16χρονη Χέιζελ γνωρίζει σε μια ομάδα υποστήριξης καρκινοπαθών τον Γκας και ξεκινά μαζί του μια ζεστή φιλία, την οποία διστάζει να εξελίξει σε ερωτική σχέση εξαιτίας της ασθένειάς της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.