Συνέντευξη: Τζέσικα Τσάστεϊν

Η 30χρονη Καλιφορνέζα, πρωταγωνίστρια στο βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα, "Το Δέντρο της Ζωής" μιλά στον Χρήστο Μήτση για την εμπειρία της από τις Κάνες.

Συνέντευξη: Τζέσικα Τσάστεϊν

Η 30χρονη Καλιφορνέζα, πρωταγωνίστρια στο βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα, "Το Δέντρο της Ζωής" μιλά στον Χρήστο Μήτση για την εμπειρία της από τις Κάνες.

Συνέντευξη: Τζέσικα Τσάστεϊν - εικόνα 1

Μέσα σε ένα μόλις χρόνο, η 30χρονη Καλιφορνέζα βρέθηκε από το θέατρο και τους δεύτερους τηλεοπτικούς ρόλους στην πρώτη γραμμή της κινηματογραφικής δημοσιότητας. Χορεύτρια και απόφοιτος της διάσημης ακαδημίας Τζούλιαρντ, έχει ήδη γυρίσει οκτώ (!) πρωτοκλασάτες ταινίες που περιμένουν διανομή, με δύο από αυτές («Το Δέντρο της Ζωής» και το βραβευμένο στην Εβδομάδα Κριτικής «Take Shelter») να κάνουν πρεμιέρα στις Κάνες. Πιο όμορφη από κοντά απ’ ό,τι στη μεγάλη οθόνη –κι όμως, συμβαίνει καμιά φορά–, έμοιαζε ενθουσιασμένη, αλλά ψύχραιμη, που από τον Ρέιφ Φάινς και τον «Κοριολανό» και πριν από τον Αλ Πατσίνο και τη «Σαλώμη», βρέθηκε δίπλα στον Μπραντ Πιτ υποδυόμενη τη σύζυγό του («Ούτε στ’ όνειρό μου!»). Κολακευτικά λόγια για τον συμπρωταγωνιστή της και πραγματικός θαυμασμός για τον σκηνοθέτη Τέρενς Μάλικ, «ο οποίος μου παρέδωσε μαθήματα ζωής και όχι μόνο σινεμά». Μίλησε για τα ποιήματα και τα βιβλία φιλοσοφίας που της υπέδειξε να διαβάσει, για το διαλλακτικό χαρακτήρα του και τη μαγική ατμόσφαιρα των γυρισμάτων. Οι Κάνες, αντιθέτως, της φαίνονται ένα χαρούμενο, ιλιγγιώδες πανδαιμόνιο. «Με τρεις λέξεις; Αδρεναλίνη, χρώμα, ενθουσιασμός». Προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει την απότομη εκτόξευσή της στο stardom, καταλαβαίνει πως πρέπει να ισορροπήσει το κινηματογραφικό τερπνόν μετά του χολιγουντιανού ωφελίμου. «Ευτυχώς, νιώθω καλά στο κόκκινο χαλί και στα photocalls, ενώ έχω καλή σχέση με τη μόδα. Είναι ένα άλλο είδος ρόλου που πρέπει να παίξω και δεν βαρυγκωμώ. Μ’ αρέσει και το διασκεδάζω. Ξέρω, όμως, ότι αυτή η λάμψη είναι προσωρινή, ενώ των έργων του Σαίξπηρ και του ‘‘Δέντρου της Ζωής’’ αιώνια».

Περισσότερες πληροφορίες

Το Δέντρο της Ζωής

The Tree of Life
2
  • Δραματική
  • 2011
  • Διάρκεια: 138 '
  • Τέρενς Μάλικ

Ένας άντρας θυμάται τα παιδικά του χρόνια ως δεύτερο παιδί μιας πενταμελούς οικογένειας στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ του ’50.

Ψαρομανία

Δάφνης 57, Μαρούσι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
29/04/2024

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.