Σίρσα Ρόναν

Μπορεί το κοριτσάκι που εντυπωσίασε όλο τον κόσμο πριν από τέσσερα χρόνια με την ερμηνεία του στην «Εξιλέωση» να γίνεται σε λίγες ημέρες 17 χρόνων, όμως έχει ήδη μια καριέρα που θα ζήλευαν οι περισσότεροι ενήλικοι συνάδελφοί της...

Σίρσα Ρόναν

Μπορεί το κοριτσάκι που εντυπωσίασε όλο τον κόσμο πριν από τέσσερα χρόνια με την ερμηνεία του στην «Εξιλέωση» να γίνεται σε λίγες ημέρες 17 χρόνων, όμως έχει ήδη μια καριέρα που θα ζήλευαν οι περισσότεροι ενήλικοι συνάδελφοί της...

Σίρσα Ρόναν - εικόνα 1

Μπορεί το κοριτσάκι που εντυπωσίασε όλο τον κόσμο πριν από τέσσερα χρόνια με την ερμηνεία του στην «Εξιλέωση» να γίνεται σε λίγες ημέρες 17 χρόνων, όμως έχει ήδη μια καριέρα που θα ζήλευαν οι περισσότεροι ενήλικοι συνάδελφοί της. Κάτοικος της εκτός κινηματογραφικού χάρτη Ιρλανδίας και με λίγες εμφανίσεις σε ιρλανδέζικες σαπουνόπερες στο βιογραφικό της, θα ορκιζόσουν ότι η πιτσιρίκα Σίρσα Ρόναν είχε ελάχιστες πιθανότητες για μια πρώιμη καριέρα στο σινεμά. Κι όμως, ο Τζο Ράιτ δεν δίστασε να τη βάλει δίπλα στην Κίρα Νάιτλι και στον Τζέιμς ΜακΑβόι στην «Εξιλέωση» κι εκείνη τον δικαίωσε απόλυτα αποσπώντας μιαν αναπάντεχη οσκαρική υποψηφιότητα. Από κει και πέρα, η νεαρή Ιρλανδή κάνει προσεκτικά ερμηνευτικά βήματα: από το χουντινικό lovestory «Αψηφώντας τον Θάνατο» και τη σκοτεινή «Απόδραση από τη Χαμένη Πόλη» στην ονειρική περιπέτεια του Πίτερ Τζάκσον «Παραδεισένια Οστά», την οποία έσωσε οριακά με την ισορροπημένη ερμηνεία της. Μετά το πρόσφατο «Way Back», η Σίρσα Ρόναν επιστρέφει με τη κατασκοπική περιπέτεια «Hanna», που έχει στηριχτεί κυριολεκτικά επάνω της. Ερμηνεύοντας ένα παιδί-μονομάχος που εγκαταλείπει τα φινλανδικά δάση για να αναμετρηθεί με την ορκισμένη της αντίπαλο, η ακόμη ανήλικη ηθοποιός φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα για την καλύτερη ηθοποιό της γενιάς της.

Περισσότερες πληροφορίες

Hanna

2
  • Περιπέτεια
  • 2011
  • Διάρκεια: 110 '
  • Τζο Ράιτ

Εκπαιδευμένη από τον πατέρα της, πρώην εκτελεστή της CIA, η 16χρονη Χάνα μεγαλώνει απομονωμένη στα φινλανδικά δάση. Όταν είναι πλέον έτοιμη, ξεκινά για μια αποστολή εκδίκησης, η οποία θα τη φέρει αντιμέτωπη με το άγνωστο παρελθόν της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.