Το Χέρι του Ενός Εκατομμυρίου

1

Το αμερικανικό όνειρο γίνεται αληθινό μέσα από μια πραγματική ιστορία και μια ξέχειλη από κλισέ κι εξωτισμό δραμεντί.

Το Χέρι του Ενός Εκατομμυρίου

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ένας αθλητικός μάνατζερ οργανώνει ένα διαγωνισμό-reality με τίτλο «Το Χέρι του Ενός Εκατομμυρίου», αναζητώντας ταλέντα του μπέιζμπολ στην Ινδία. Οι δύο νεαροί παίκτες που επιλέγονται ταξιδεύουν μαζί του στο Λος Άντζελες, όπου ξεκινούν προπονήσεις και προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα. Το αμερικανικό όνειρο γίνεται αληθινό μέσα από μια πραγματική ιστορία και μια ξέχειλη από κλισέ κι εξωτισμό δραμεντί.

Το Χέρι του Ενός Εκατομμυρίου - εικόνα 1

Αν ο όρος «αμερικανιά» είχε εφευρεθεί για μία και μόνο ταινία, αυτή θα ήταν αναμφίβολα το «Χέρι του Ενός Εκατομμυρίου». Γιατί δεν είναι μόνο η πλημμύρα των αφηγηματικών κλισέ η οποία χαρακτηρίζει αυτήν τη by the book χολιγουντιανή δραμεντί, αλλά ολόκληρο το συνταγογραφημένο στήσιμό της από την αρχή μέχρι το τέλος. Πρώτα έχουμε το βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα σενάριο, κάτι που δίνει στην ιστορία μας ισχυρό­ κύρος αληθοφάνειας: ο Τζέι Μπι Μπερνστάιν είναι ένας αθλητικός μάνατζερ –στα πρόθυρα της χρεοκοπίας πλέον– που πείθει έναν Κινέζο μεγιστάνα να οργανώσει ένα δια­γωνισμό-reality με τίτλο «Το Χέρι του Ενός Εκατομμυρίου», αναζητώντας ταλέντα του μπέιζμπολ στην Ινδία. Οι δύο νεαροί παίκτες οι οποίοι επιλέγονται ταξιδεύουν μαζί με τον Τζέι Μπι στο Λος Άντζελες, όπου ξεκινούν προπονήσεις για να δοκιμαστούν επαγγελματικά, ενώ παράλληλα προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα τους πραγματικότητα.
Κατόπιν έρχεται μια γερή δόση εξωτισμού, η οποία προσθέτει στο στόρι μια παραμυθένια αλλά και διασκεδαστική αύρα. Η φτωχή, ανθρώπινη, αργοκίνητη και πολύχρωμη Ινδία (μεγάλη αγορά συμπτωματικά­) δεν είναι μόνο φωτογενής αλλά και το ιδανικό ντεκόρ για να στηθούν μια σειρά από φολκλορικές, αστείες και συγκινητικές αντιθέσεις. Με την άφιξη στην Αμερική το δράμα παίρνει το επάνω χέρι και η αδυναμία του Τζέι Μπι να κατανοήσει τους δύο φιλότιμους, αλλά έξω απ’ τα νερά τους Ανατολίτες κορυφώνει τις πολιτιστικές και ηθικές συγκρούσεις, οι οποίες μοιάζουν να οδηγούν το όλο σχέδιο σε πλήρη (επαγγελματική και ανθρώπινη) αποτυχία.
Σε αυτήν τη μελοδραματική πλοκή προσθέστε ένα τρίο χρυσόκαρδων ηρώων και μερικούς σχηματικούς δευτερεύοντες χαρακτήρες (ο αστείος μεταφραστής, ο sui generis σκάουτερ, η χαμογελαστά φιλοσοφημένη γειτόνισσα), όπως και τις απαραίτητες συμπτώσεις που θα δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στους πάντες, κι έχετε μπροστά σας ένα προκάτ ντοκουμέντο ζωής με βαθύ μήνυμα-ύμνος στο αμερικανικό όνειρο.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 124΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Χέρι του Ενός Εκατομμυρίου

Million Dollar Arm
1
  • Δραματική
  • 2014
  • Διάρκεια: 124 '
  • Κρεγκ Γκιλέσπι

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ένας αθλητικός μάνατζερ οργανώνει ένα διαγωνισμό-reality με τίτλο «Το Χέρι του Ενός Εκατομμυρίου», αναζητώντας ταλέντα του μπέιζμπολ στην Ινδία. Οι δύο νεαροί παίκτες που επιλέγονται ταξιδεύουν μαζί του στο Λος Άντζελες, όπου ξεκινούν προπονήσεις και προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.