Το Χέρι του Ενός Εκατομμυρίου

1

Το αμερικανικό όνειρο γίνεται αληθινό μέσα από μια πραγματική ιστορία και μια ξέχειλη από κλισέ κι εξωτισμό δραμεντί.

Το Χέρι του Ενός Εκατομμυρίου

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ένας αθλητικός μάνατζερ οργανώνει ένα διαγωνισμό-reality με τίτλο «Το Χέρι του Ενός Εκατομμυρίου», αναζητώντας ταλέντα του μπέιζμπολ στην Ινδία. Οι δύο νεαροί παίκτες που επιλέγονται ταξιδεύουν μαζί του στο Λος Άντζελες, όπου ξεκινούν προπονήσεις και προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα. Το αμερικανικό όνειρο γίνεται αληθινό μέσα από μια πραγματική ιστορία και μια ξέχειλη από κλισέ κι εξωτισμό δραμεντί.

Το Χέρι του Ενός Εκατομμυρίου - εικόνα 1

Αν ο όρος «αμερικανιά» είχε εφευρεθεί για μία και μόνο ταινία, αυτή θα ήταν αναμφίβολα το «Χέρι του Ενός Εκατομμυρίου». Γιατί δεν είναι μόνο η πλημμύρα των αφηγηματικών κλισέ η οποία χαρακτηρίζει αυτήν τη by the book χολιγουντιανή δραμεντί, αλλά ολόκληρο το συνταγογραφημένο στήσιμό της από την αρχή μέχρι το τέλος. Πρώτα έχουμε το βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα σενάριο, κάτι που δίνει στην ιστορία μας ισχυρό­ κύρος αληθοφάνειας: ο Τζέι Μπι Μπερνστάιν είναι ένας αθλητικός μάνατζερ –στα πρόθυρα της χρεοκοπίας πλέον– που πείθει έναν Κινέζο μεγιστάνα να οργανώσει ένα δια­γωνισμό-reality με τίτλο «Το Χέρι του Ενός Εκατομμυρίου», αναζητώντας ταλέντα του μπέιζμπολ στην Ινδία. Οι δύο νεαροί παίκτες οι οποίοι επιλέγονται ταξιδεύουν μαζί με τον Τζέι Μπι στο Λος Άντζελες, όπου ξεκινούν προπονήσεις για να δοκιμαστούν επαγγελματικά, ενώ παράλληλα προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα τους πραγματικότητα.
Κατόπιν έρχεται μια γερή δόση εξωτισμού, η οποία προσθέτει στο στόρι μια παραμυθένια αλλά και διασκεδαστική αύρα. Η φτωχή, ανθρώπινη, αργοκίνητη και πολύχρωμη Ινδία (μεγάλη αγορά συμπτωματικά­) δεν είναι μόνο φωτογενής αλλά και το ιδανικό ντεκόρ για να στηθούν μια σειρά από φολκλορικές, αστείες και συγκινητικές αντιθέσεις. Με την άφιξη στην Αμερική το δράμα παίρνει το επάνω χέρι και η αδυναμία του Τζέι Μπι να κατανοήσει τους δύο φιλότιμους, αλλά έξω απ’ τα νερά τους Ανατολίτες κορυφώνει τις πολιτιστικές και ηθικές συγκρούσεις, οι οποίες μοιάζουν να οδηγούν το όλο σχέδιο σε πλήρη (επαγγελματική και ανθρώπινη) αποτυχία.
Σε αυτήν τη μελοδραματική πλοκή προσθέστε ένα τρίο χρυσόκαρδων ηρώων και μερικούς σχηματικούς δευτερεύοντες χαρακτήρες (ο αστείος μεταφραστής, ο sui generis σκάουτερ, η χαμογελαστά φιλοσοφημένη γειτόνισσα), όπως και τις απαραίτητες συμπτώσεις που θα δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στους πάντες, κι έχετε μπροστά σας ένα προκάτ ντοκουμέντο ζωής με βαθύ μήνυμα-ύμνος στο αμερικανικό όνειρο.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 124΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Χέρι του Ενός Εκατομμυρίου

Million Dollar Arm
1
  • Δραματική
  • 2014
  • Διάρκεια: 124 '
  • Κρεγκ Γκιλέσπι

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ένας αθλητικός μάνατζερ οργανώνει ένα διαγωνισμό-reality με τίτλο «Το Χέρι του Ενός Εκατομμυρίου», αναζητώντας ταλέντα του μπέιζμπολ στην Ινδία. Οι δύο νεαροί παίκτες που επιλέγονται ταξιδεύουν μαζί του στο Λος Άντζελες, όπου ξεκινούν προπονήσεις και προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κουίζ: Πόσα ξέρεις για τον Τιμοτέ Σαλαμέ;

Ο νεαρός ηθοποιός έχει σταθερή παρουσία στο σινε-σύμπαν των τελευταίων χρόνων και με την αφορμή της νέας του ταινίας και της Χρυσής Σφαίρας που πήρε, έφτασε η ώρα να δούμε τι ξέρουμε για εκείνον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
13/01/2026

Μετά τον Καποδίστρια, ο Άγιος Παΐσιος έρχεται να κατακτήσει τις κινηματογραφικές αίθουσες

Στις 29 Ιανουαρίου κάνει πρεμιέρα η εμπλουτισμένη κινηματογραφική εκδοχή της σειράς του Mega, φιλοδοξώντας να κερδίσει κινηματογραφικό και θρησκευτικό κοινό.

Ελληνικό box office: Ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο εισιτήρια ο "Καποδίστριας"

Μπορεί μετά από δυο εβδομάδες με απανωτά sold out η προσέλευση του βιογραφικού δράματος του Γιάννη Σμαραγδή να υποχώρησε, οι επιδόσεις του παρ' όλα αυτά παραμένουν αξιοθαύμαστες, επιπέδου "El Greco" και "Υπάρχω".

Το '28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών' και 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την ταινία

Πριν καθίσεις στην πολυθρόνα σου και αφεθείς στον τρόμο, υπάρχουν κάποια στοιχεία για τη νέα ταινία δια χειρός Νία ΝταΚόστα που θα κάνουν την εμπειρία ακόμη πιο ολοκληρωμένη. Τα συγκεντρώσαμε και τα βρίσκεις εντός.

"Μία Μάχη Μετά την Άλλη" και "Άμνετ" σάρωσαν στις Χρυσές Σφαίρες 2026

Οι νικητές της βραδιάς παίρνουν τα βραβεία τους και ετοιμάζονται για τον μεγάλο αγώνα των Όσκαρ.

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας που κάνουν πρεμιέρα αυτή την Πέμπτη στα σινεμά

Ο Τίμοθι Σαλαμέ γίνεται ένας θρύλος του πινγκ πονγκ, ένα μεγάλο ζόμπι-franchise συνεχίζεται και όλες οι κυκλοφορίες που έρχονται την Πέμπτη 15/01.

Το "Αυτοί οι Τρελοί Τρελοί Παραγωγοί" σε δωρεάν προβολή στο Κολωνάκι

Σήμερα βλέπουμε την κωμωδία του 1967, που θα προβληθεί στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στο πλαίσιο των δράσεων της έκθεσης "Εγώ, ο Ανδρέας Βουτσινάς".