Brick Mansions

1

Στην υπερπροσπάθειά της να γίνει νεανική και μοδάτη, προσφέρει έναν hip πολιτισμικό αχταρμά που, μαζί με τα ξεκάρφωτα κοινωνικά διδάγματα του τέλους, θα ξεκάνει ακόμη και τους λάτρεις των action movies.

Brick Mansions

Η προτελευταία εμφάνιση του πρόσφατα χαμένου Καλιφορνέζου σταρ Πολ Γουόκερ είναι στο αμερικανικό ριμέικ της γαλλικής περιπέτειας «Banlieue 13» ερμηνεύοντας έναν μυστικό αστυνομικό που θα σταλεί στο πιο επικίνδυνο γκέτο του Ντιτρόιτ για να απενεργοποιήσει μια βόμβα νετρονίου. Στην υπερπροσπάθειά της να γίνει νεανική και μοδάτη η ταινία θα προσφέρει έναν hip πολιτισμικό αχταρμά που, μαζί με τα ξεκάρφωτα κοινωνικά διδάγματα του τέλους, θα ξεκάνει ακόμη και τους λάτρεις των action movies.

Brick Mansions - εικόνα 1

Για ακόμη μία φορά ο Γάλλος μπλοκμπαστεράς Λικ Μπεσόν βρίσκεται πίσω από μια αγγλόφωνη περιπέτεια υπογράφοντας σενάριο και παραγωγή. Εδώ ο πανούργος Ευρωπαίος μεταφέρει σεναριακά την ιστορία του «Banlieue 13» (2004) από τα παρισινά γκέτο στο δυστοπικό Ντιτρόιτ­ του 2018: ένας τοίχος έχει υψωθεί ανάμεσα στο κέντρο της αμερικανικής μεγαλούπολης και το υποβαθμισμένο προάστιο Brick Mansions. Σε αυτό το αυτόνομο άντρο ανομίας θα σταλεί ο σκληροτράχηλος μυστικός αστυνομικός Ντέιμιαν για μια δύσκολη αποστολή. Έχοντας μαζί του τον κατάδικο Λίνο, πρέπει να τα βάλει με τον πανίσχυρο­ στρατό του Τρεμέιν και να απενεργοποιήσει μια βόμβα νετρονίου που θα ισοπεδώσει το μισό Ντιτρόιτ.
Στην προτελευταία εμφάνισή του στην οθόνη (ακολουθεί το «Fast and Furious 7»), ο πρόσφατα χαμένος Καλιφορνέζος σταρ Πολ Γουόκερ πρωταγωνιστεί σε μια περιπέτεια που προσπαθεί απεγνωσμένα να μπολιάσει την ακατάσχετη δράση με διάφορες εκφάνσεις της νεανικής κουλτούρας: παρκούρ­, hip hop look, dubstep μελωδίες­, industrial και νεο-γκοθ αισθητική συνθέτουν το hip κάδρο της ταινίας, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να γίνει μοδάτη και συμβατή με το νεανικό κοινό των multiplex. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της προχειροφτιαγ­μένης περιπέτειας, ωστόσο, δεν είναι τόσο αυτός ο κακόγουστος πολιτισμικός αχταρμάς, αλλά τα ξεκάρφωτα κοινωνικά διδάγματα που πέφτουν ουρανοκατέβατα στις τελευταίες σεκάνς για να ξεκάνουν ακόμη και τους λάτρεις των action movies.

Γαλλία, Καναδάς. 2014. Διάρκεια: 90΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Brick Mansions

1
  • Περιπέτεια
  • 2014
  • Διάρκεια: 90 '
  • Καμίγ Ντελαμάρ

Στο δυστοπικό Ντιτρόιτ του 2018, ένα τοίχος έχει υψωθεί ανάμεσα στο κέντρο της πόλης και το υποβαθμισμένο προάστιο του Brick Mansions. Σε αυτό το αυτόνομο άντρο ανομίας θα σταλεί ο σκληροτράχηλος μυστικός αστυνομικός Ντέιμιαν μαζί με τον κατάδικο Λίνο για να απενεργοποιήσει μια βόμβα νετρονίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.