Απρόσμενος Έρωτας

1,5

Ο πολύπειρος Μάικλ Κέιν καταφέρνει να διατηρήσει το φιλμ στα όρια του συμπαθητικού. Όλα αυτά μέχρι το σενάριο να υποκύψει πλήρως στη συναισθηματική ευκολία.

Απρόσμενος Έρωτας

Ο Μάθιου Μόργκαν, ένας χήρος καθηγητής πανεπιστημίου που ζει στο Παρίσι και έχει πέσει σε βαριά κατάθλιψη μετά το θάνατο της γυναίκας του, γνωρίζει τυχαία τη δασκάλα του τσα-τσα Πολίν, αρχίζοντας να βλέπει τη ζωή του με άλλο μάτι. Όσο οι υπαρξιακές αναζητήσεις του ηλικιωμένου πρωταγωνιστή είναι σε πρώτο πλάνο, ο πολύπειρος Μάικλ Κέιν καταφέρνει να διατηρήσει το φιλμ στα όρια του συμπαθητικού. Όλα αυτά μέχρι το σενάριο να υποκύψει πλήρως στη συναισθηματική ευκολία.

Απρόσμενος Έρωτας - εικόνα 1

Η Γερμανίδα Σάντρα Νέτελμπεκ («Bella Martha») διασκευάζει το μυθιστόρημα της Φρανσουάζ Ντορνέρ «La Douceur Assassine» αφηγούμενη μια ιστορία που μιλά για το προχωρημένο γήρας, τις ανθρώπινες σχέσεις, τα τραύματα της απώλειας και την άνιση προσωπική μας μάχη με αυτά. Πρωταγωνιστής στο δράμα, που εκτυλίσσεται στο μεγαλύτερο μέρος του στο κέντρο του Παρισιού, είναι ο Μάθιου­ Μόργκαν, ένας χήρος Αμερικανός καθηγητής πανεπιστημίου που έχει πέσει σε βαριά κατάθλιψη μετά το θάνατο της γυναίκας του.
Η γνωριμία του με τη δασκάλα χορού τσα τσα Πολίν αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη ζωή του. Ο πολύπειρος Μάικλ Κέιν καταφέρνει –έχοντας απλώς στο ρελαντί την πανίσχυρη ερμηνευτική του μηχανή– να κρατήσει την ταινία στα όρια του συμπαθητικού στο πρώτο μισό παρά τις χτυπητές αδυναμίες (γλυκανάλατα καρτ-ποσταλικά πλάνα, αναίτια αργός ρυθμός, συγκεχυμένα κίνητρα). Από τη στιγμή όμως που η Νέτελμπεκ μετατρέπει το φιλμ σε ένα τηλεοπτικής λογικής οικογενειακό δράμα, ένα παχύ στρώμα συναισθηματισμού επικαλύπτει κάθε ενδιαφέρουσα υπαρξιακή πτυχή της ιστορίας.

Γερμανία, Βέλγιο. 2013. Διάρκεια: 116΄. Διανομή: FILMTRADE/ SPENTZOS FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Απρόσμενος Έρωτας

Mr. Morgan's Last Love
1,5
  • Δραματική κομεντί
  • 2013
  • Διάρκεια: 116 '
  • Σάντρα Νέτελμπεκ

Ο Μάθιου Μόργκαν είναι ένας χήρος Αμερικανός καθηγητής πανεπιστημίου που έχει πέσει σε βαριά κατάθλιψη μετά το θάνατο της γυναίκας του. Η γνωριμία του με τη δασκάλα του τσα-τσα Πολίν θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη ζωή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.