Στιγμές στη Ζωή Ενός Ήρωα

3

Κοινωνικό δράμα, στα όρια του ντοκιμαντέρ, από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη του «No Man’s Land». Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής και Αργυρή Άρκτος αντρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Στιγμές στη Ζωή Ενός Ήρωα

Ο Ναζίφ είναι ένας Ρομά που συντηρεί την οικογένειά του μεταπωλώντας παλιοσίδερα. Όταν οι έντονοι πόνοι της γυναίκας του τον αναγκάζουν να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο, μαθαίνει ότι το παιδί που κυοφορούσε είναι νεκρό κι εκείνη πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα. Αλλά ο Ναζίφ δεν είναι ασφαλισμένος και δεν δικαιούται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη… Κοινωνικό δράμα, στα όρια του ντοκιμαντέρ, από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη του «No Man’s Land». Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής και Αργυρή Άρκτος αντρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Στιγμές στη Ζωή Ενός Ήρωα - εικόνα 1

Ενας Ρομά, ο οποίος μεταπωλεί παλιοσίδερα, ξεκινά έναν αγώνα δρόμου-οδύσσεια του παραλόγου όταν η γυναίκα του χρειάζεται να χειρουργηθεί άμεσα κι εκείνος δεν δικαιούται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η κάμερα του βραβευμένου με ξενόγλωσσο Όσκαρ Ντάνις Τάνοβιτς («No Man’s Land») κολλά στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών, τα οποία μοιράζονται το ίδιο δραματικό βάρος με το γκρίζο, μελαγχολικό ντεκόρ που τα περιβάλλει, στην ντοκιμαντερίστικη καταγραφή μιας όχι και τόσο περιθωριακής πραγματικότητας. Μπροστά η ανθρώπινη απελπισία και στο βάθος η κοινωνική αδιαφορία, σε μια διαρκή αντιπαράθεση που αποφεύγει τις απλουστεύσεις και τους διδακτισμούς, καθώς ο σκηνοθέτης επιλέγει να μείνει μέχρι τέλους διακριτικός παρατηρητής. Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής και Αργυρή Άρκτος αντρικής ερμηνείας για τον ερασιτέχνη Ναζίφ Μούτζιτς στο περσινό Φεστιβάλ Βερολίνου.
Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Γαλλία. 2013. Διάρκεια: 75΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM, SEVEN FLMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Στιγμές στη Ζωή Ενός Ήρωα

An Episode in the Life of an Iron Picker
3
  • Κοινωνική
  • 2013
  • Διάρκεια: 75 '
  • Ντάνις Τάνοβιτς

Ο Ναζίφ είναι ένας Ρομά που συντηρεί την οικογένειά του μεταπωλώντας παλιοσίδερα. Όταν οι έντονοι πόνοι της γυναίκας του τον αναγκάζουν να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο, μαθαίνει ότι το παιδί που κυοφορούσε είναι νεκρό κι εκείνη πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα. Αλλά ο Ναζίφ δεν είναι ασφαλισμένος και δεν δικαιούται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".