Η Τζέσικα Τσαστέιν μεταμορφώνεται σε Μέριλιν Μονρό

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η 37χρονη αμερικανίδα σταρ θα είναι αυτή που θα πρωταγωνιστήσει στη βιογραφία της Μέριλιν Μονρό «Blonde».

Η Τζέσικα Τσαστέιν μεταμορφώνεται σε Μέριλιν Μονρό

Το πραγματικό της όνομα ήταν Νόρμα Τζιν Μπέικερ, αλλά κανείς δεν την ήξερε με αυτό. Η Μέριλιν Μονρό υπήρξε η απόλυτη σταρ που επαναπροσδιόρισε το σεξαπίλ στο γυναικείο φύλο την δεκαετία του ‘50. Η μεθυσμένη από την υλιστική ευδαιμονία μεταπολεμική Αμερική βρήκε στο πρόσωπό της το ιδανικό ερωτικό της είδωλο, μια ξανθιά που απέπνεε νάζι και απελευθερωμένη σεξουαλικότητα μαζί. Από το μυστηριώδη θάνατό της και μετά, η Μέριλιν μετατράπηκε σε ένα από τα παγκόσμια pop icons, με το πρόσωπο και το όνομά της να είναι πλέον γνωστά σε ανθρώπους δεν την έχουν δει ποτέ στην οθόνη… Ποια είναι, λοιπόν, αυτή που θα μπορούσε να ερμηνεύσει μια κινηματογραφική περσόνα τέτοιου μεγέθους στην οθόνη;

Σημερινά δημοσιεύματα των σάιτ που καλύπτουν το χολιγουντιανό ρεπορτάζ ισχυρίζονται ότι η Τζέσικα Τσαστέιν βρίσκεται πολύ κοντά στο να ενσαρκώσει την Μονρό, στη βιογραφική ταινία που ετοιμάζει ο Αυστραλός σκηνοθέτης Άντριου Ντόμινικ. Η ταινία θα βασίζεται στο best-seller «Η Ξανθιά» της Τζόυς Κάρολ Όουτς (εκδ. Καστανιώτης, σελ. 734), ένα μυθιστόρημα που προσπάθησε να προσεγγίσει με ευαισθησία το ψυχισμό της άσημης κοπέλας από το Λος Άντζελες που μετατράπηκε σε χρόνο-ρεκόρ σε μια από τις μεγαλύτερες σταρ που γνώρισε ποτέ το Χόλιγουντ. Ο σκηνοθέτης του φιλμ Άντριου Ντόμινικ, μίλησε για μια βιογραφία που θα έχει σκοτεινό κινηματογραφικό μοτίβο, αφού σύμφωνα με τον ίδιο «θα είναι ένα εφιαλτικού τύπου παραμύθι-ταινία, για ένα ορφανό που χάνεται στο δάσος»…

Αυτός που κρύβεται, όμως, πίσω από την παραγωγή της φιλόδοξης βιογραφίας της Μέριλιν Μονρό, δεν είναι άλλος από τον Μπραντ Πιτ. Η εταιρία του Plan B είναι αυτή που έχει αναλάβει εδώ και καιρό την παραγωγή του πρότζεκτ. Επίσης, καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι ο Μπραντ Πιτ έχει πρωταγωνιστήσει στις δυο τελευταίες ταινίες του σκηνοθέτη του «Blonde», Άντριου Ντόμινικ, δηλαδή τη «Δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς Από Τον Δειλό Ρόμπερτ Φορντ» (2007) και το «Σκότωσε τους Γλυκά» (2012). Προσθέστε, μάλιστα, σε αυτό ότι Πιτ και Τσαστέιν έχουν υπάρξει συμπρωταγωνιστές στο «Δέντρο της Ζωής» του Τέρενς Μάλικ το 2011, για να διαπιστώσετε ότι όποια πέτρα και αν σηκώσετε από το «Blonde» το όνομα «Μπραντ» θα γράφει από κάτω.

Το ζήτημα είναι κατά πόσο το All-American Girl που ακούει στο όνομα Τζέσικα Τσαστέιν θα καταφέρει να μεταμορφωθεί στη λίμπιντο-βόμβα μεγατόνων Μέριλιν. Βέβαια, είναι γνωστό τοις πάσι ότι το Χόλιγουντ ειδικεύεται στα κινηματογραφικά θαύματα…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".