Πρώτο τρέιλερ από την καινούργια ταινία του Κεν Λόουτς «Jimmy's Hall»: Θα είναι η τελευταία του;

Ο 77χρονος Άγγλος δημιουργός παρουσιάζει τις πρώτες εικόνες από το νέο πολιτικό δράμα εποχής που σκηνοθετεί, το οποίο εστιάζει στην Ιρλανδία του Μεσοπολέμου και στο διαχρονικό ζήτημα της ελευθερίας του λόγου.

Πρώτο τρέιλερ από την καινούργια ταινία του Κεν Λόουτς «Jimmy's Hall»: Θα είναι η τελευταία του;

Μια ταινία που θα θυμίσει λησμονημένες ιρλανδικές πολιτικές ιστορίες, παρουσιάζει ο γνωστός Άγγλος σκηνοθέτης Κεν Λόουτς. Μετά, το ανάλαφρο «Μερίδιο των Αγγέλων», ο 77χρονος δημιουργός επιστρέφει με ένα δράμα εποχής που μας ταξιδεύει στην Ιρλανδία του 1930. Το «Jimmy's Hall» αφηγείται την πραγματική ιστορία του κομμουνιστή ηγέτη Τζέιμς Γκράλτον, ο οποίος τόλμησε να τα βάλει με την πανίσχυρη καθολική εκκλησία, αντιμετωπίζοντας τις επίπονες συνέπειες των πράξεών του. Ο πολιτικός ακτιβιστής θα ανοίξει μια αίθουσα χορού, όπου οι πάντες θα μπορούν να διακινούν ελεύθερα τις ιδέες τους, γεγονός που πήγαινε ενάντια στους καθολικούς περιορισμούς περί ελευθερίας του λόγου που ίσχυαν από την δεκαετία του 20.

Όπως, έχει δηλώσει εδώ και αρκετούς μήνες ο Κεν Λόουτς, το «Jimmy’s Hall» θα είναι η τελευταία ταινία του, αφού αισθάνεται ότι έχει μεγαλώσει αρκετά για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του σκληρού σπορ που λέγεται «κινηματογράφος». Βέβαια, ποτέ μην λες ποτέ με τον δαιμόνιο Άγγλο, ο οποίος δεν είναι απίθανο να πάρει πίσω την απόφασή του αν βρεθεί η κατάλληλη (πολιτικοκοινωνική) αφορμή για ένα νέο φιλμ. Δείτε παρακάτω το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε αποκλειστικά από τον Guardian, αλλά και ένα εννιάλεπτο behind the scenes βίντεο, στο οποίο ο σεναριογράφος και μόνιμος συνεργάτης του, Πολ Λάβερτι, αποκαλύπτει λεπτομέρειες από την παραγωγή. Όλα δείχνουν ότι το «Jimmy’s Hall» θα κάνει πρεμιέρα στο προσεχές Φεστιβάλ Κανών (14-25/5), μια κινηματογραφική διοργάνωση που ανέκαθεν ήταν φιλόξενη στο σινεμά του Άγγλου δημιουργού.



Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".