Ακατάλληλο τρέιλερ «Sex Tape»: Μπορεί να σώσει η Κάμερον Ντίαζ την αμερικανική κωμωδία;

Οι πρώτες εικόνες από το ενήλικο «Sex Tape» ανεβάζουν γρήγορα τη διάθεση, αναπτερώνοντας τις ελπίδες του κοινού για μια πολυπόθητη ανάσταση της αμερικανικής κωμωδίας στο άμεσο μέλλον.

Ακατάλληλο τρέιλερ «Sex Tape»: Μπορεί να σώσει η Κάμερον Ντίαζ την αμερικανική κωμωδία;

Ψάξτε καλά τις λίστες με τις καλύτερες αμερικανικές ταινίες της προηγούμενης χρονιάς. Όσο και να σκαλίσετε τα top-10, ακόμη αυτά των εμπορικών και ανάλαφρων σάιτ, δύσκολα θα βρείτε έστω και μια κωμωδία μέσα σε αυτές. Το κινηματογραφικό είδος που άλλοτε έβγαζε ταινίες που προκαλούσαν γέλωτα και χαχανητά στις αίθουσες, περνάει σήμερα σοβαρή κρίση. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αμερικανική κωμωδία δεν διαφέρουν και πάρα πολύ, από αυτά που ταλαιπωρούν συνολικά το Χόλιγουντ: δημιουργική ατολμία λόγω υψηλού κόστους παραγωγής, στόχευση στο εφηβικό κοινό (δηλαδή τους καλύτερους πελάτες των multiplex), χρησιμοποίηση «ευκολιών» και κλισέ για την απρόσκοπτη λειτουργία της βιομηχανίας και πάει λέγοντας. Η παροδική επιτυχία των ενήλικων κωμωδιών τύπου «Hangover» έδωσε μια μικρή ώθηση στο είδος, αλλά δυστυχώς ο εμπορικός και δημιουργικός κορεσμός ήρθε γρήγορα. Η απονομή του πρόσφατου Χρυσού Βατόμουρου Χειρότερης Ταινίας 2014 στο φρικαλέο «Movie 43» το αποδεικνύει περίτρανα. Την ίδια στιγμή, η ανθηρή αμερικανική τηλεόραση έχει την ακριβώς αντίθετη πορεία, με το εξωφρενικά αυτοσαρκαστικό «Parks & Recreation», το αντισυμβατικά κοριτσίστικο «New Girl» και την θριαμβευτική επιστροφή του «Arrested Development» να είναι μόνο μερικά από τα highlights της φετινής σεζόν.

Ακατάλληλο τρέιλερ «Sex Tape»: Μπορεί να σώσει η Κάμερον Ντίαζ την αμερικανική κωμωδία; - εικόνα 1

Επιστρέφοντας στο κινηματογραφικό τοπίο τώρα, η ταινία «Sex Tape» είναι αυτή που παίρνει τη σκυτάλη στη δραστήρια κατηγορία των R-Rated κωμωδιών. Σ’ αυτήν επιστρέφει το δημιουργικό επιτελείο της «Άτακτης Καθηγήτριας», της μέτριας κωμωδίας που έφτασε, όμως, τα 216 εκ. δολάρια εισπράξεις σε ολόκληρο τον πλανήτη! Ο Τζέικ Κάσνταν ξανακάθεται στη σκηνοθετική καρέκλα, ενώ η πάντοτε σέξι Κάμερον Ντίαζ εμφανίζεται και πάλι πλάι στο μετρ της κωμικής αχαροσύνης και αμηχανίας, Τζέισον Σίγκελ. Οι δυο τους υποδύονται ένα ζευγάρι που έχει χάσει την ερωτική (ή μάλλον σεξουαλική) σπιρτάδα του και προσπαθεί να βρει τρόπους για να ανανεώσει τη σχέση του. Ο Τζέι και η Άνι θα αποφασίσουν να γυρίσουν ένα ερασιτεχνικό πορνογραφικό βιντεάκι, το οποίο άθελά τους θα βρεθεί στο διόλου εχέμυθο «ψηφιακό σύννεφο» και από εκεί στις οθόνες δεκάδων συγγενών και φίλων. Το ζευγάρι θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να «σβήσει» το βίντεο από παντού, αλλά, όπως είναι γνωστό τοις πάσι, αυτά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στη σύγχρονη χαώδη ψηφιακή εποχή.

Για μια ακόμη φορά, η Κάμερον Ντίαζ επιλέγει να τσαλακώσει την εικόνα της, ερμηνεύοντας μια νοικοκυρά-μητέρα που μετατρέπεται σε τιμωρό της digital αδιακρισίας. Όπως όλα δείχνουν, το «Sex Tape» θα μετατραπεί σε one woman show, για την αμερικανίδα σταρ. Μήπως, όμως, το ακατάλληλο κωμικό χαρτί έχει ήδη καεί από την εποχή της «Άτακτη Καθηγήτρια» για την Ντίαζ; Ακόμη και αν το νέο κινηματογραφικό στοίχημα της 41χρονης Αμερικανίδας αποδειχτεί απόλυτα επιτυχημένο, η αμερικανική κωμωδία χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ένα νέο Τζαντ Άπατοου, δηλαδή έναν άνθρωπο που θα δημιουργήσει μια νέα σχολή που θα τσακίσει τη φόρμα της χιλιοειπωμένης φάρσας και θα δώσει στην politically incorrect θεματολογία το βάθος που της αρμόζει. Όπως, είναι γνωστό ένας κωμικός κούκος δεν έφερε ποτέ την άνοιξη…
Δείτε παρακάτω το ακατάλληλο για ανήλικους τρέιλερ του «Sex Tape», το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει προς το τέλος Αυγούστου στην Ελλάδα:


Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.