Lustlands

2

Ένα αγροτικό θρίλερ που παρουσιάζει εικαστικό ενδιαφέρον, αλλά πάσχει από φανερές μυθοπλαστικές αδυναμίες.

Lustlands

Τρεις κοπέλες αφήνουν πίσω τους το αστικό καμίνι και πάνε διακοπές στο αγρόκτημα της φίλης τους Τερψιχόρης. Εκεί, το θηλυκό κουαρτέτο θα προσπαθήσει να ξορκίσει τα προβλήματα και ιδιαίτερα τον πονοκέφαλο της ανεργίας, σε ένα αγροτικό θρίλερ που παρουσιάζει εικαστικό ενδιαφέρον, αλλά πάσχει από φανερές μυθοπλαστικές αδυναμίες.

Lustlands - εικόνα 1

Πιο γνωστοί από την ενασχόλησή τους με τη μουσική μέσω του indie συγκροτήματος The Callas, οι αδερφοί Ιωνά αποφασίζουν να κάνουν το κινηματογραφικό τους ντεμπούτο εξερευνώντας τη θηλυκή σεξουαλικότητα με ένα μεταμοντέρνο αγροτικό θρίλερ που εκτυλίσσεται σε μια φάρμα. Τρεις κοπέλες αφήνουν πίσω τους το αστικό καμίνι και πάνε διακοπές στο αγρόκτημα της φίλης τους Τερψιχόρης.
Εκεί θα προσπαθήσουν να ξορκίσουν τα προβλήματά τους – και ιδιαίτερα την ανεργία. Μόνο που η ευεργετική απομόνωση για το θηλυκό κουαρτέτο δεν θα κρατήσει πολύ, αφού μια σειρά ύποπτων επισκεπτών θα αρχίσουν να εμφανίζονται στη φάρμα. Το no bugdet ελληνικό φιλμ, φτιαγμένο με φιλικές συμμετοχές και την ανιδιοτελή βοήθεια φίλων, θα παρουσιάσει στο νωχελικό του ξεκίνημα ένα εικαστικό ενδιαφέρον, εξερευνώντας με ένα αμακιγιάριστο μετα-φεμινιστικό βλέμμα τη θηλυκότητα στον 21ο αιώνα. Πότε με Super 8 αισθητική, πότε με την κάμερα­ κολλημένη στο χώμα και πότε με πλάνα-κάδρα, το «Lustlands» εγκλωβίζει τη βαριεστημένη σύγχρονη λαγνεία με μια χαριτωμένη παραδοξότητα – ξεχωρίζει η ιδέα με τα σωματικά υγρά και το χταπόδι.
Το όλο εγχείρημα όμως θα βαλτώσει όταν θα προσπαθήσει να εξελιχτεί σε ταραντινικό αγροτικό γουέστερν με «πειραγμένη» ελληνικότητα, κάτι που θα χρειαζόταν σίγουρα μεγαλύτερο προϋ­πολογισμό και μια μυθοπλασία περισσότερο δουλεμένη και λιγότερο προσχηματική.

Ελλάδα. 2013. Διάρκεια: 73΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Lustlands

2
  • Σινεφίλ
  • 2013
  • Διάρκεια: 74 '
  • Λάκης & Άρης Ιωνάς

Τρεις κοπέλες αφήνουν πίσω τους το αστικό καμίνι και πάνε διακοπές στο αγρόκτημα της φίλης τους Τερψιχόρης. Εκεί, θα προσπαθήσουν να ξορκίσουν τα προβλήματά τους και ιδιαίτερα τον πονοκέφαλο της ανεργίας. Μόνο που η ευεργετική για το θηλυκό κουαρτέτο απομόνωση δεν θα κρατήσει πολύ, αφού μια σειρά ύποπτων επισκεπτών θα αρχίσουν να εμφανίζονται στη φάρμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
26/04/2024

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συνεχίζονται οι προβολές του ντοκιμαντέρ "Χρήστος, το Τελευταίο Παίδι"

Η βραβευμένη ταινία της Τζούλια Αμάτι παίζεται για δεύτερη εβδομάδα στους κινηματογράφους.

Αγγελική Παπούλια πώς βρέθηκες στη Σλοβενία για τον "Τελευταίο Ήρωα";

Η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός μιλά στο "α" για τη συμμετοχή της στη σπιρτόζικη δραμεντί όπου υποδύεται μια εκπρόσωπο πολυεθνικής που αναστατώνει μια μικρή φτωχή κοινωνία.

Επαγγελματίας Υπνοβάτης

Ενδιαφέρουσα ιδέα που μένει απλά υποσχόμενη, μιας και υλοποιείται με σεναριακή χοντροκοπιά, ερμηνευτική ανεπάρκεια και αφηγηματική προχειρότητα.