Ηρακλής: Η Αρχή του Θρύλου

0,5

Λίγο «300», λίγο «Μονομάχος», λίγο «Τιτανομαχία» και πολύ από ένα προχειρογραμμένο, ξύλινων χαρακτήρων, κιτς αισθητικής και ναΐφ κινηματογραφικής λογικής πέπλουμ.

Ηρακλής: Η Αρχή του Θρύλου

Στην Τίρυνθα του 1200 π.Χ. ο ημίθεος Ηρακλής προσπαθεί να εμποδίσει το γάμο της αγαπημένης του Ήβης με τον ετεροθαλή αδελφό του Ιφικλή και να απελευθερώσει την πόλη από την τυραννία του πατριού του, βασιλιά Αμφιτρύωνα. Λίγο «300», λίγο «Μονομάχος», λίγο «Τιτανομαχία» και πολύ από ένα προχειρογραμμένο, ξύλινων χαρακτήρων, κιτς αισθητικής και ναΐφ κινηματογραφικής λογικής πέπλουμ.

Ηρακλής: Η Αρχή του Θρύλου - εικόνα 1

Μ οιάζει υπερβολικό, αλλά μπορεί ο Κέβιν Σόρμπο, ο τηλεοπτικός Ηρακλής, να τα κατάφερνε­ πράγματι καλύτερα. Τα δικά του κατορθώματα είχαν τουλάχιστον ένα χαρακτήρα παρωδίας και μια διάθεση ηρωικού χαβαλέ, σε αντίθεση με αυτόν τον σοβαροφανή, κιτς κινηματογραφικό «άθλο» του Ρένι Χάρλιν («Ένα Σκληρό Φιλί για Καληνύχτα», «Driven»), η μόνη ταινία του οποίου που βλέπεται είναι το –πριν από δυόμισι δεκαετίες– «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει 2».
Η αλήθεια είναι, ­βέβαια, πως ο Φινλανδός σκηνοθέτης έχει πίσω του μια φανερά φτωχή για τα χολιγουντιανά δεδομένα παραγωγή, της οποίας τα ψηφιακά εφέ και η όλη καλλιτεχνική διεύθυνση κάνουν εξόφθαλμη τη θεαματική φτήνια της μυθολογικής αυτής περιπέτειας, που μας μεταφέρει στην Τίρυνθα του 1200 π.Χ., άσχετα αν όλα θυμίζουν τη Ρώμη του 200 μ.Χ.
Εκεί ο βασιλιάς Αμφιτρύωνας θα στείλει τον γιο του, τον Ηρακλή (δεν ξέρει ότι η γυναίκα του τον έχει κάνει με τον Δία), σε μια αποστολή θανάτου στην Αίγυπτο, χωρίζοντάς τον από την αγαπημένη του Ήβη, την οποία διατάζει να παντρευτεί τον μεγαλύτερο γιο του, τον Ιφικλή. Ο Ηρακλής, αν κι αιχμάλωτος στην Αφρική, σχεδιάζει την επιστροφή και την εκδίκησή του. Λίγο «300», λίγο «Μονομάχος», λίγο «Τιτανομαχία» και πολύ από ένα προχειρογραμμένο, ξύλινων χαρακτήρων και ναΐφ κινηματογραφικής λογικής πέπλουμ, το οποίο αφηγείται όχι μόνο την αρχή αλλά και το τέλος αυτού του σινε-«Θρύλου».

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: VILLAGE FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Ηρακλής: Η Αρχή του Θρύλου

The Legend of Hercules
0,5
  • Περιπέτεια
  • 2013
  • Διάρκεια: 99 '
  • Ρένι Χάρλιν

Στην Τίρυνθα του 1200 π.Χ. ο βασιλιάς Αμφιτρύωνας στέλνει τον γιο του, Ηρακλή, σε μια αποστολή θανάτου στην Αίγυπτο, χωρίζοντάς τον από την αγαπημένη του Ήβη, την οποία διατάζει να παντρευτεί τον μεγαλύτερο γιο του, Ιφικλή. Ο Ηρακλής, αν και αιχμάλωτος στην Αφρική, σχεδιάζει την επιστροφή και την εκδίκησή του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στα θερινά το καλοκαίρι

Χαρτογραφούμε το τοπίο των κυκλοφοριών που πρόκειται να μας συντροφεύσουν τους επόμενους μήνες.