Περπατώντας με τους Δεινόσαυρους 3D

2

Συνδυασμός live action και ψηφιακού animation σε μια εκπαιδευτική, χιουμοριστική προϊστορική περιπέτεια με απίστευτη τρισδιάστατη αληθοφάνεια.

Περπατώντας με τους Δεινόσαυρους 3D

Οι περιπέτειες του Πίτση, ενός μικρού το δέμας, αλλά γενναίου και ερωτευμένου δεινόσαυρου στο τέλος της κρητιδικής περιόδου. Συνδυασμός live action και ψηφιακού animation σε μια εκπαιδευτική, χιουμοριστική προϊστορική περιπέτεια με απίστευτη τρισδιάστατη αληθοφάνεια.

Περπατώντας με τους Δεινόσαυρους 3D - εικόνα 1

H βραβευμένη με Emmy και BAFTA σειρά ντοκιμαντέρ του BBC για την εποχή των δεινοσαύρων «Walking with dinosaurs», η οποία συνδύαζε αληθινά ντεκόρ με CGI (ψηφιακό) animation, δοκιμάζει τώρα την κινηματογραφική εκδοχή της μεταφέροντάς μας στα τέλη της κρητιδικής περιόδου, περίπου πριν από 70 εκατομμύρια χρόνια. Με καθαρά εκπαιδευτική διάθεση προς το νεανικό target group της, συνδυάζει κάποιες στοιχειώδεις επιστημονικές πληροφορίες με τις περιπέτειες του Πίτση, ενός μικρού το δέμας, αλλά γενναίου κι ερωτευμένου δεινόσαυρου, ο οποίος από περίγελως της αγέλης θα γίνει τελικά ο σωτήρας και ηγέτης της (θα πάρει και το κορίτσι). Το καταπληκτικό 3D δίνει εντυπωσιακή αληθοφάνεια στις σκηνές δράσης, θυμίζοντάς μας πόσο έχει εξελιχτεί η τεχνολογία των οπτικών εφέ από την εποχή του «Τζουράσικ Παρκ».
Οι Μπάρι Κουκ («Μουλάν», «Ο ­Γιος του Αϊ-Βασίλη») και Νιλ Νάιτιν­γκεϊλ (παραγωγός πολλών τηλεο­πτικών ντοκιμαντέρ) όμως δεν έχουν κάποια ενδιαφέρουσα πλοκή για να εξελίξουν, ενώ τόσο το ρομαντικό όσο και το χιουμοριστικό στοιχείο (να μην πούμε για το σύγχρονο live action της αρχής και του τέλους) δυσκολεύονται να δέσουν με την περιπέτεια, σε ένα κινηματογραφικό σύνολο που μπορεί να πείσει όσους θεατές έχουν τελειώσει το δημοτικό. Γιατί για όλους τους υπόλοιπους η οπτικά­ εντυπωσιακή ξενάγησή τους στο μεσοζωικό αιώνα δεν μπορεί να τους κρατήσει το ενδιαφέρον ­περισσότερο από ένα τέταρτο – είκοσι λεπτά το πολύ.

ΗΠΑ, Μ. Βρετανία. 2013. Διάρκεια: 87΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Περπατώντας Με Τους Δεινόσαυρους: Η Ταινία (3D)

Walking with Dinosaurs 3D
2
  • Animation
  • 2013
  • Διάρκεια: 87 '
  • Μπάρι Κουκ

Οι περιπέτειες του Πίτση, ενός μικρού το δέμας, αλλά γενναίου και ερωτευμένου δεινόσαυρου στο τέλος της κρητιδικής περιόδου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
26/04/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.

Η αβεβαιότητα για την Ίριδα παραμένει

Τα μέλη του ΠΟΦΠΑ καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία της διοίκησης του ΕΚΠΑ τόσο για το μέλλον της ιστορικής αίθουσας όσο και για τις δράσεις του Ομίλου.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μάς συστήνεται ως ο "Κασκαντέρ"

Δείτε αποκλειστικά στο "α" ένα απόσπασμα από τα παρασκήνια της νέας ταινίας του διάσημου ηθοποιού.

"Stop Making Sense": Στον κόσμο ενός κεφαλιού

Τίποτα δεν έχει νόημα. Αλλά το "Stop Making Sense" έχει.

Η "Φόνισσα" υποψήφια για 16 βραβεία Ίρις

Δείτε αναλυτικά της υποψηφιότητες για την επετειακή 15η απονομή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.